Registriraju sve / Policijske kamere ne praštaju: Zabilježile više od 15.000 prekršaja, a evo i na kojem području

Zabrinjava podatak o visokom broju neodgovornih prekršitelja koji kroz naselja i ograničenje brzine od 50 km/h znaju projuriti i sa 130

13.3.2020.
18:02
VOYO logo

Nevezani pojas, mobitel na uhu, pa čak i sitno prekoračenje brzine - policijske kamere ne praštaju. Samo na području policijske uprave zadarske od kraja srpnja do danas zabilježile su 15.140 prekršaja.

Zabrinjava podatak o visokom broju neodgovornih prekršitelja koji kroz naselja i ograničenje brzine od 50 kilometara na sat znaju projuriti i sa 130.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorne kamere neumorno bilježe prekršitelje Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Samo na zadarskom području u nešto više od 2 mjeseca zabilježeno je više od 1500 novih prekršaja.

"Ne pričam na mobitel, vozim umjereno, pojas imam", rekao je Vojislav Dimić iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa bojim se. Otkad su postavili kamere, ne prekoračujem više. Pazim da tamo vozim onako u dozvoljenoj brzini", rekla je Kristina Baljak iz Lovinca.

Najveće kazne su plaćene i do 20.000 kuna, a najveći broj prekršaja zabilježen je na području Zadra i Biograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere registriraju i osobe na zadnjem sjedištu

Kamere na cestama su izuzetno visoke rezolucije. Tako da osim nevezanog pojasa ili mobitela u rukama vozača, registriraju i lice vozača, suvozača, ali i svih osoba koje sjede na zadnjem sjedištu automobila.

Gotovo dvije trećine prekršaja su napravili oni koji su prekoračili brzinu do 20 kilometara. Slijede ih prekoračenja do 40 kilometara, ali budno oko kamera zabilježilo je i visok broj velikih prekoračenja brzine. Čak 205 vozača i vozačica su dopuštenu brzinu od 50 ili 60 kilometara na sat prekoračili čak za 80 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnost prometa ipak je znatno povećana na Jadranskoj magistrali gdje su postavljene kamere.

"Na navedenim dionicama prošle godine nismo imali niti jednu prometnu nesreću u kojoj smo imali smrtno stradalu osobu. A isto tako tako za područje koje pokriva cijela PU zadarska 2019. smo imali 8 smrtno stradalih osoba, dok smo 2017. imali 17 smrtno stradalih", kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršitelji recidivisti prolaze kriminalističko istraživanje, pa se upućuju na prekršajni sud.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo