nema signal / Policijski izvor otkrio detalje slučaja: Matejev mobitel je ključ njegova nestanka, sumnjaju na dva scenarija

Image
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL/MUP
Image
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL/MUP

Policija nema ni jedan dokaz da je učinjeno kazneno djelo nad mladim Splićaninom

8.1.2022.
16:26
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL/MUP
VOYO logo

Splićanin Matej Periš nestao je u Beogradu prije devet dana, nakon što su njegovi prijatelji prijavili njegov nestanak 16 sati kasnije, započela je potraga za dokazima koji bi mogli pomoći policiji u riješavanju slučaja.

Matejev mobitel od trenutka njegovog nestanka ne šalje signal. Istražitelji sumnjaju da je mobilni telefon mladog Splićanina u potpunosti uništen što dodatno otežava istražiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili s njim upao u Savu. Jedino ako je u potpunosti uništen, nije moguće da mu se uđe u trag. Iz tog razloga Matejev telefon ne šalje ni jedan jedini signal", objašnjava za Telegraf.rs izvor iz policije koji radi na slučaju Mateja Periša.

Image
MATEJEV NESTANAK /

Forenzičar Ristić o snimci čovjeka koji pliva u rijeci: Čudan je smjer plivanja - nije išao prema obali da se spasi

Temperatura vode bila je svega 6 stupnjeva

Kaže kako na temelju snimki na kojima Matej trči po ulici  policija je zaključila da je mladić najvjerojatnije bio pod utjecajem opijata i alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom istrage došli do informacije da nestali prije nije koristio opijate, a veoma rijetko i pio. Prema riječima njegovih prijatelja i oca on je vodio zdrav život.  Kao takvome bila mu je potrebna i veoma mala količina alkohola i opijata i da uđe u takozvanu psihotičnu epizodu. Na osnovu toga smo i zaključili zbog čega tako brzo trči i povremeno se osvrće. U takvom stanju čovjek ne osjeća ni da mu je hladno niti nešto drugo. Osoba koja je pod halucinacijama može istom brzinom da trči od Save do Karaburme", ispričao je policijski izvor.

"Kobnog dana temperatura vode bila je svega šest stupnjeva. I da je Superman u pitanju mogao bi svega 10 minuta da bude živ u njom", odgovorio je izvor na pitanje kolike su šanse da je Matej ostao živ u slučaju da je ušao u Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nema ni jedan dokaz da je učinjeno kazneno djelo nad mladim Splićaninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo