presudio i sebi / Pomorac je uletio u stan i prvo nasrnuo na punicu: Suprugu je ubio na stubištu dok je vrištala upomoć!

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Umirovljeni pomorac se, navodno, od rane mladosti ponašao nasilno

29.1.2019.
13:30
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Jutros oko 7 sati, nakon zaprimljene dojave, u stanu u ulici Prijeko, na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, zatečena su tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba, koja je prevezena u dubrovačku bolnicu.

Policija je potvrdila kako su u stanu pronađena tijela muškarca u dobi od 64 godine, njegove supruge (53) i punca (77), dok je majka supruge (74) s prostrijelnom ranom prevezena u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Dubrovački dnevnik, 64-godišnji pomorac Ivo B. uletio je u stan te prvo ranio 74-godišnju punicu koja je pred njim pobjegla i zaključala se u sobu odakle je pozvala policiju. Potom je išao za puncom te ga usmrtio, te je zatim usmrtio i suprugu u stubištu koja je trčala van stana dozivajući pomoć. Nakon dva gnjusna ubojstva potom je presudio i sebi, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno pokraj supruge Lidije B.

Zbog njegove naravi ukinuli radno mjesto na kojem je radio

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić izjavila je na konferenciji za novinare kako prema 53-godišnjaku policija dosad nije postupala te da policiji nisu prijavljene njegove prijetnje niti ga je evidentirala kao osobu sklonu takvim nedjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo je umirovljeni pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe "rješava" na način da ukidaju to radno mjesto te se Ivo vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe te potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio pod utjecajem alkohola?

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, Ivo se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su nam u blizini poprišta ubojstva susjedi govorili, dok je u mlađim danima živio unutar stare gradske jezgre, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tučnjave, unatoč tome što su ga roditelji, inače profesori u školi, školovali i izveli na "pravi put" nisu njegovu gadnu narav mogli promijeniti.

Ivo B., u Dubrovniku poznat kao Đivo je s obitelji stanovao u Sustjepanu, dok je mjesto ubojstva na Prijekome u gradskoj jezgri gdje je ubijena Lidija B. pobjegla roditeljima nakon što je suprug izbacio iz kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li uzrok ove obiteljske tragedije svađa između supružnika koja je rezultirala i kolateralnim žrtvama istraga tek treba pokazati jednako kao što se i čeka potvrda je li Ivo B. u vrijeme počinjenja ubojstava bio pod utjecajem alkohola, kako se govori u kuloarima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo