Nepravomoćna presuda / Popularni trgovački lanac mora isplatiti poveću odštetu ženi koja je ispred trgovine pala i slomila ruku

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Prvo je morala nositi gips, pa proći 50 fizikalnih terapija, a nakon godinu dana, zaključio je sud, radna sposobnost smanjena joj je 10%

4.10.2022.
9:55
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Prema nedavnoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli tvrtka Lidl Hrvatska trebala bi isplatiti više od 45 tisuća kuna ženi koja se još početkom 2020. slomila na ulazu u njihov trgovački centar u Medulinu, a sve zato što nisu htjeli angažirati jednog radnika koji bi izvan radnog vremena dežurao dok se čisti prostor ispred trgovine.

Vijest donosi Glas Istre i pojašnjava da se stanovnica Medulina spotaknula o crijevo za vodu koje je bilo razvučeno ispred ulaza u trgovinu. Pritom se i pokliznula, stoji u presudi, pala na desnu ruku i slomila treću metakarpalnu kost, a zadobila je i subtotalnu rupturu tetive desne nadlaktice. Na sudu je rekla da se od ozljeda liječila oko godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je da je u početku morala nositi gips, a potom da je morala pohoditi više od 50 fizikalnih terapija, zatim da je terapija završila u veljači 2021. Sud je usto utvrdio da je tužiteljici trajno umanjena životna i radna aktivnost za 10 posto u odnosu na ranije zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo