Poslodavci iz noćne more / Više od 3,5 milijuna kuna plaća radnicima strpali sebi u džep: RTL neslužbeno doznaje o kome se radi

Image
Foto: Shutterstock

Protiv obojice je podnesena kaznena prijava

19.8.2020.
9:15
Shutterstock
VOYO logo

Policija je provela istraživanje nad dvojicom Hrvata zbog sumnje da nisu isplatili plaće radnicima u iznosu od preko 3,5 milijuna kuna. Više od 100 radnika plaću nije dobilo od početka 2017. pa sve do listopada 2018. godine.

Da bi stvar bila još gora, 50-godišnji vlasnik prebacivao je taj novac na svoju drugu tvrtku te podizao novac u gotovini i zadržao ga za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, vlasnik je krivotvorio i stvaran broj zaposlenika. Od listopada 2018. pa do veljače 2019. novi direktor društva, 30-godišnjak, nije dostavio obračune plaća niti je dao dokumentaciju o neisplaćenim plaćama. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava.

RTL neslužbeno doznaje kako se radi o Nevenu Badurini, vlasniku tvornice za preradu ribe Ostrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji sa nadležnim općinskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 50 i 30 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv gospodarstva: neisplata plaće i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

Image
Značajne promjene /

Stižu izmjene Zakona o radu: Evo što će se točno mijenjati i što to konkretno znači za radnike

Image
Značajne promjene /

Stižu izmjene Zakona o radu: Evo što će se točno mijenjati i što to konkretno znači za radnike

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem 50-godišnjaka se sumnjiči, da kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva, u razdoblju od početka 2017. godine do listopada 2018. godine nije isplatio plaće radnicima, ukupno 111-orici radnika navedenog društva, u ukupnom iznosu od preko 3.500.000,00 kuna, dok je istovremeno novčana sredstva tog društva neosnovano prebacivao na svoje drugo povezano društvo da bi potom ista podizao u gotovini i zadržavao za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također ga se sumnjiči da je tijekom 2018.godine u obračunskim podacima koje je to društvo dostavljalo nadležnim državnim tijelima krivotvorio podatke o stvarnom broju zaposlenika društva pa je tako za ukupno 78 zaposlenika društva prikazao da se radi o članovima društva kod kojih ne postoji obveza isplate plaće, a sve kako bi se onemogućila prisilna naplata potraživanja tih djelatnika po osnovi neisplaćene plaće. 

Nadalje, 30-godišnjaka se sumnjiči da nakon što je preuzeo dužnost direktora društva, u vremenu od listopada 2018. godine do veljače 2019. godine za 70 zaposlenika društva nadležnim tijelima nije dostavio obračune plaća, niti je tim istim zaposlenicima dao potrebitu dokumentaciju o neisplaćenim plaćama što bi istima služilo kao ovršna isprava svojih potraživanja po osnovi neisplaćenih plaća u ukupnom iznosu od 750.000,00 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv obojice je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neisplate plaće, a protiv 50-godišnjaka i zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave", izvijestila je PU šibensko-kninska.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo