Prepolovljen u oluji? / Misteriozni nestanak: potonuo teretni brod nedaleko od Krima, jedanaest nestalih

Image

Teretni brod koji je iz Rusije plovio u Tursku potonuo je u Crnom moru

19.4.2017.
9:15
VOYO logo

Teretni brod koji je iz Rusije plovio u Tursku potonuo je u Crnom moru nedaleko od obale Krima u srijedu ujutro i pritom je nestalo 11 članova posade, priopćilo je ministarstvo za izvanredne situacije.

Ministarstvo je dodalo da je brod 'Geroj Arsenala', koji je plovio pod panamskom zastavom, poslao poziv u pomoć te je lociran 154 nautičkih milja od krimske obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinska agencija Interfax prenijela je izjavu ruske prometne uprave da se brod, čija je matična luka Kerson u južnoj Ukrajini, prepolovio za vrijeme snažne oluje i potonuo.

U potrazi za preživjelima sudjeluje najmanje šest brodova i helikopter, navodi se u izjavi ministarstva. Zbog jaka vjetra i valova spasilačka operacija je otežana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ukupno 12 članova posade je spašen, navodi ministarstvo iako neki ruski mediji javljaju da su spašene tri osobe. Ministarstvo dodaje da je posada sastavljena od devet Ukrajinaca, dva Rusa i Gruzijca.   

Prema prvim informacijama brod je plovio iz južne ruske luke  Azov u Tursku a prevozio je žitarice, stoji u izjavi ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo