Policija ga pronašla / Potresna ispovijest muškarca kojem je lovac pred očima u Zagorju ubio psa: 'Hitil bum ga u bunker i zakopal'

Image
Foto: Pixell

Policija je lovca pronašla i privremeno su mu oduzeli oružje, a protiv njega podnijeli dvije kaznene prijave

2.3.2021.
11:40
Pixell
VOYO logo

Lovac (72) u nedjelju je u Špičkovini ubio psa koji je bio u šetnji sa svojim vlasnikom. Pas se borio za život gotovo 24 sata, ali je uginuo u veterinarskoj ambulanti

Psić Medo je bio u šetnji sa svojim vlasnikom Zlatkom Fotivcem (53). Šetali su uskom asfaltiranom cestom kroz šumu iz Špičkovine prema Grdencima. Nedjeljno ranojutarnje druženje skrbnika i psa pretvorilo se u horor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovac 'fiksirao' Medu

"Otkako ga imam, tako smo nas dvojica hodali u šetnje. Trčkarao bi ispred mene, njuškao, pa se vratio do mene. U autu nas je zaobišao lovac. Odvezao se prema brdu, Medo i ja smo nastavili dalje. Lovac je stao, vidio sam ga da vadi pušku s kojom je stajao pored auta. Ja sam s Medom normalno išao prema njemu. On je pogledao prema nama, otvorio zadnja vrata, ubacio pušku i krenuo prema prednjim vratima. Mislio sam da odlazi. Medo i ja samo se okrenuli i vraćamo se prema doma. Ja sam bio okrenut leđima, pesek je bio na nekih 20-ak metara od mene, trčkarao je za mnom. Odjednom sam čuo 'bum'…", ispričao je šokirani vlasnik psa za portal Ni Zagorje malo.

Kaže, zašuštalo je i granje. Nije mu uopće bilo jasno što se događa. Okrenuo se, vidio nešto malo žuto podalje u travi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvu uopće nisam shvatio. Ja sam doživio totalni šok. Moj Medo leži u lokvi krvi, diše i bespomoćno me gleda", nastavio je Fotivec.

'Hitil bum ga u bunker i zakopal'

Lovac je došao do Mede i pred vlasnikovim ga očima počeo vući po zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam počeo vrištati da što radi, što je to napravio, neka mi pusti psa. Mrtvo hladno mi je odgovorio da će ga staviti u bunker i zakopati. Mog psa!? Tad se samo okrenuo, sjeo u auto i otišao", prepričao je.

"Zvao sam veterinara, odvezao Medu koji je još uvijek disao, a onda sam zvao policiju. Na sreću, zapamtio sam registraciju automobila. Ja tog čovjeka ne znam, sad sam ga prvi puta vidio. Da ja nisam bio iza drveta, mogao je i mene ubiti. Još mi je rekao da ga je ubio jer je vidio dva psa kako naganjaju srnjake. Laže! To je laž! Nikakva dva psa nisu bila tamo. Bili smo samo moj Medo i ja", tvrdi Fotivec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medu je veterinar pokušao spasiti, ali su ozljede bile preteške.

Sačma mu raznijela crijeva

"Imao je teške unutarnje ozljede od sačme koja mu je doslovno raznijela crijeva. Uginuo je u noći na ponedjeljak", izjavio je veterinar, dr. Saša Mohač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je lovca pronašla. Kako su izvijestili iz PU krapinsko-zagorske, privremeno su mu oduzeli oružje, a protiv njega podnijeli dvije kaznene prijave, za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo