prodaja vile na Šalati / Povjerenstvo otvorilo predmet u aferi ministra Marića: Sporna kupnja vile koju je koristio Mesić?

Image

Povjerenstvo će od ministra zatražiti očitovanje i nakon toga odlučili hoće li protiv njega pokrenuti postupak

29.4.2019.
12:10
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića u kojem će ispitivati njegovu ulogu u postupku prodaje vile u Grškovićevoj ulici, koju je je za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, trgovačkom društvu Sjajna svjetlost poduzetnika Zvonka Šarića, za kojeg je tvrdio da su prijatelji.

Ukoliko se pokaže potrebnim, Povjerenstvo će od ministra zatražiti očitovanje i nakon toga odlučili hoće li protiv njega pokrenuti postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikendica, tik do mora u Živogošću koju je prije sedam godina kupio ministar državne imovine Goran Marić, a koju je platio, kako kaže, 850.000 kuna, pa je i u prošle godine predanoj imovinskoj kartici naveo da toliko vrijedi, ima tržišnu vrijednost nekoliko puta veću.

Na pitanje kako je smiješno reći da takva vikandica košta samo 850.000 kuna Marić odgovara: "U to vrijeme nije bio smiješan iznos, to je bilo ozbiljno. Ako postoji zakonska obveza dati drugu procjenu, ne postoji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, arhiva, Shutterstock
Image
Foto: PIXSELL, arhiva, Shutterstock

Zakon, zaista, ne propisuje jasno kako dužnosnik procjenuje vrijednost nekretnine koju prijavljuje, ali Marić je ministar kojem je imovina resor, pa ostaje nelogično zašto vrijednost nije realno prikazao. On sve prebacuje na - bande.

Kada je riječ o apartmanima u Turnju koje je 2001. također kupio od Šarića, ministar objašnjava da je apartman koji je glasio na njegovo ime prodao nekoliko godina nakon kupnje i kupio manji apartman od 26 četvornih metara i maslinik u istom mjestu. Maslinik je, kaže, prodao kada je odlučio prijeći u Živogošće. Suprugin apartman bio je prijavljen u imovinskoj kartici 2013., a poslije je prodan, kaže Marić i dodaje kako 60.000 kuna koje je prijavio kao dodatni prihod nije bilo prihod od prodaje nekretnina, nego zarada od knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo