POLICIJA PROVODI ISTRAGU / Požar automobila u Splitu podmetnut, vlasnik izgorjelog vozila: 'Ne treba biti pametan da se zaključi tko je to napravio'

Opet palež u garaži na splitskim Pujankama. Na istom mjestu kao i prije tri tjedna kad je oštećeno i uništeno 14 vozila, noćas ih je stradalo šest

29.12.2021.
19:20
VOYO logo

U garaži na splitskim Pujankama izgorjelo je šest vozila. Ista garaža, druga paljevina u noćnim satima u niti mjesec dana.

"Ja sam slučajno izašao vanka izvest pasa, vidio sam da dimi, gorila su stabla. I bilo je svašta. Nisam ni znao u vezi čega je, a šuška se da su neki obračun, ne znam", kazao je Ante Ožić Pajić iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije u redu, to je nekakav incident koji netko radi namjerno, to nije slučajno sigurno", smatra Zvonimir Vidić iz Splita.

Vlasnik oštećenog vozila Milan Radišić nije siguran da iza požara stoje kriminalci.

"Nije važno je li izgorjelo cijelo ili malo, je li šteta ovoliko ili onolika. Ovo je sramota za grad Split što se radi. Ne mora čovjek biti puno pametan da zaključi tko je to napravio", kazao je Radišić.

Image
Uzrok se istražuje /

Opet gorjela garaža na splitskim Pujankama: Oštećeno je nekoliko automobila

Image
Uzrok se istražuje /

Opet gorjela garaža na splitskim Pujankama: Oštećeno je nekoliko automobila

Namjerno je podmetnut požar u istoj garaži prije tri tjedna. Tada je u potpunosti izgorjelo 9 motocikala i jedno vozilo, a još 4 su oštećena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U oba slučaja se provodi krim istraživanje i traganje za počiniteljima", kazao je Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Prijašnja paljevina dovodila se u vezu s obračunima u krim miljeu, a stručnjaci smatraju da je način izvršenja sličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni to vole napraviti na takav način sami. Dakle tu nije za očekivati prijavu određenih prijetnji ako ih je bilo, jer samim tim pripadnici krim milja stavljaju svjetlo na sebe i dovode sebe u dodatni rizik, oni pošalju poruku na ovakav način", kazao je kriminalist Tonći Prodan. 

Sinoćnji požar planuo je nakon što je Grad objavio da je ušao u posjed garaže na Pujankama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na ovaj dva događaja, Grad Split planira angažirati zaštitarsku službu dok trenutka dok se ne ispune svi uvjeti da se garaža prebaci na upravljanje Split parkingu", kazala je Leona Grgić, voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo Grada Splita.

"Ono što sigurno možemo krenuti odmah sigurnosno je opremiti sustavom video nadzora, protupožarno što ide, aparati i ispitivanje hidrantske mreže i instalacija", kazao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oba požara izgorjelo je ili oštećeno 20 vozila, a policija sad ima dva otvorena slučaja s istim potpisom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo