vatrena stihija / Požar iz Metkovića prešao prema Momićima: 'Došao je blizu kuća, ali smo ih obranili'

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Požar je još uvijek aktivan i kod Metkovića

26.9.2018.
8:23
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Osim što se bore s vatrenom stihijom na Pelješcu, vatrogasci imaju posla i s požarom kod Desne, na području između Komina, Opuzena i Metkovića.

"U Neretvi je požar iz Matijevića prešao prema Momićima. Noćas je oko 3 sata požar bio došao blizu kuća, ali one su obranjene", rekao je za Radio Dalmaciju v.d zapovjednika JVP Metković Ivan Kuran u srijedu ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četiri kuće u Stankovićima, na području Orebića, požar je u utorak popodne zahvatio potkrovlje i dio fasade, dok su donji dijelovi spašeni, a kako je bura malo oslabjela, požar osim kopnenih snaga gase i kanaderi, izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Ozlijeđena dva vatrogasca

Kako doznajemo, na magistrali kod Metkovića došlo je do odrona kamenja zbog čega se prevrnula vatrogasna cisterna. Dva vatrogasca lakše su ozlijeđena. Očekuje se pojačanje iz Šibenika, a kako je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Metković Ivan Kuran istaknuo, požara u ovakvim razmjerima i na ovom području nije bilo od 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica vatrogasaca koji su bili u cisterni DVD-a Metković koja se prevrnula, dobro su i prošla su s lakšim tjelesnim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo