borba traje / Požar kod Slanog zaprijetio kućama, ali su obranjene. Gašenje otežava jak vjetar. Kod Polače ozlijeđen vatrogasac

Image
Foto: HVZ

I dalje gori na Dinari i kod Slanog

13.8.2022.
9:54
HVZ
VOYO logo

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je kako se požar na brdu Napravić u Dubrovačkom primorju, zbog jakog vjetra, tijekom noći proširio prema mjestu Slano i zaprijetio kućama, ali je pred jutro stavljen pod nadzor.

Simović kaže kako nijedna kuća nije bila ugrožena, uz veliki napor vatrogasaca, a danas će se sanirati ono što se sinoć aktiviralo, i pratiti požar jer je još uvijek po vrhovima brda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiša je noćas pala svugdje, samo je zaobišla Slano. A vremenski se uvjeti stalno mijenjaju”, dodao je.

Na intervenciji sudjeluje stotinjak vatrogasaca s 24 vozila iz IVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored zemaljskih snaga, požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadair-a i jedan Air Tractor).

Ozlijeđen vatrogasac

Požar na području Polače, Podinarje, još uvijek je aktivan. U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje kanadera, izvijestili su u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći na požarištu su angažirani vatrogasci iz IVP Šibenik, IVP Split i JVP Knin s ukupno 13 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozljedu glave te je zbrinut od strane HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije – izvanredne dislokacije.

Ugašen požar u Kopačkom ritu

Požar u Parku prirode Kopački rit koji je buknuo u petak poslijepodne ugašen je jutros nešto prije sedam sati. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma bjelogorica na trenutno procijenjenoj površini između 7 i 10 ha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo