gori borova šuma / Požar kod Vrpolja pod nadzorom. Vatrogasni zapovjednik za RTL: 'Brzo smo reagirali, očekuje nas burna noć'

'Dat ćemo sve od sebe da do noći se dio opaše s cijevnim prugama da se napravi sanacija. S ovim snagama koje sad imamo ćemo raditi sanaciju', dodao je

16.8.2022.
19:30
VOYO logo

Vatrogasci ove požarne sezone bez predaha i stajanja. Tijekom poslijepodneva buknulo je kod Vrpolja u Šibensko-kninskoj županiji.

Gori gusta borova šuma, formirao se i gusti oblak dima. Lokalna cesta je zatvorena, a na tom području isključena je i struja. Na terenu je više od 50 vatrogasaca, a iz zraka požar gase čak četiri kanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je i naša ekipa. Reporterka Nikolina Radić razgovarala je s vatrogasnim zapovjednikom šibensko-kninske županije Darkom Dukićem koji ističe brzu reakciju svih raspoloživih zračnih postrojbi koje su počele pristizati u roku od 10 minuta od kada je stigla dojava o požaru.

"Imali smo požar na otoku Kaknju otkuda je air traktor preusmjeren na požar kod Vrpolja. Kasnije smo podignuli četiri kanadera i požar je pod nadzorom te nemamo više otvoren vatre koja je van kontrole. Na terenu je i dalje 50 vatrogasaca, jedan kanader i dva fire bossa", kaže zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ćemo sve od sebe da do noći se dio opaše s cijevnim prugama da se napravi sanacija. S ovim snagama koje sad imamo ćemo raditi sanaciju", dodao je.

Vatrogasci će ostati cijelu noć na terenu i zbog izdimljavanja i moraju biti oprezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo