Uzrok još nepoznat / Detalji požara u Zagrebu: Kalinić s gas maskom i kacigom uletio u goruću kuću i spasio susjede

Image
Foto: PIXSELL

Kalinić, naime, stanuje u susjedstvu nesretne obitelji

26.12.2019.
10:10
PIXSELL
VOYO logo

U kući na zagrebačkoj Laščini noćas je buknuo požar, a u spašavanju dvoje ljudi sudjelovao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić koji stanuje u susjedstvu. 

Oko 1,20 sati zagrebačka Javna vatrogasna postrojba (JVP) dobila je dojavu o požaru kuće na lokaciji Rebar 66 te je poslano šest vozila iz JVP-a i dva vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Požar je brzo lokaliziran, priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je uz pomoć vatrogasaca spasio dvije osobe, vlasnike kuće, iz požara budući stanuje u susjedstvu.

Kako doznaje Jutarnji list, Kalinić stanuje kuću do poduzetnikove pa je u jednom trenutku s gas maskom i kacigom krenuo susjedima priteći u pomoć. Prema pričanjima susjeda, u jednom trenutku bračni par je izašao iz kuće van, ali su se navodno vratili ponovno unutra. No stvari su tada pošle po zlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Žena je bila zarobljena na katu kuće i nju su s balkona, vatrogasnim ljestvama, vatrogasci spuštali dolje. A susjed Pavle, pravi junak u kriznim situacijama, u kući ispunjenoj dimom tražio je susjeda Ivana. Navodno ga je izvlačio već poluonesviještenog iz jedne prostorije, međutim, situacija u kojoj su se našli gdje sve pucketa i od dima se ništa ne vidi i guše se, "zapeli su na stepeništu" pa ih ni vatrogasci nisu odmah uspjeli vidjeti sve dok Pavle nije skinuo masku i vikao upomoć'', ispričao je za Jutarnji jedan susjed.

Dodao je i kako je Kalinićev sin iz svoga dvorišta također pokušavao pomoći do dolaska vatrogasaca tako što je "šlaufom gasio koliko je mogao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad su supružnici spašeni, bili su neprepoznatljivi. Crni, crni. Nadam se da će im liječnici pomoći da se uspješno oporave'', rekla je druga susjeda.

Spašenim osobama pružena je hitna medicinska pomoć i prevezeni su na bolničko liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo