ISTRAGA TRAJE / Požar na Marjanu namjerno izazvan? Policija otkriva: Kriv otvoreni plamen ili žar

Image
Foto: Ilustracija/Robert Anić/Pixsell

U četvrtak navečer gorjelo je brdo Marjan u Splitu

26.9.2018.
15:18
Ilustracija/Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Uzrok požara na Marjanu je otvoreni plamen ili žar, doznajemo od policije. Je li ga netko namjerno zapalio ili je šetao pa bacio opušak otkrit će se daljnje kriminalističko istraživanje.

Podsjećamo, u četvrtak navečer gorjelo je brdo Marjan u Splitu. Požar je gasilo 45 vatrogasaca s 13 vozila koji su iz svih dijelova Splita, a lokaliziran je pola sata nakon dojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgorjela je gusta borova šuma, a kako doznajemo opožaren je jedan hektar.

Zračne snage gase požar i u Kuli Norinskoj, Ćilipima, Islamu Grčkom

Dva kanadera i dva Airtractora u srijedu sudjeluju u gašenju požara u Zadarskoj županiji te dva požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje jedan kanader i dalje gasi vatru na požarištu Kula Norinska kod Metkovića, a drugi na području Ćilipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pelješcu je kanader u srijedu ujutro izbacio oko 50 tona vode, a trenutno su ondje samo kopnene snage, i to 102 pripadnika protupožarnih snaga Hrvatske kopnene vojske.

U međuvremenu, u Zadarskoj županiji je izbio požar na prostoru Posedarje- Islam Grčki gdje su upućena dva Airtractora AT-802.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva obrane izvijestili su kako su od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage do zaključno 25. rujna sudjelovale u gašenju 64 požara u priobalju, Uz gašenje požara, provedeno je i 67 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo