gori na dinari / VIDEO Požar u Šibensko-kninskoj županiji koji su gasila tri kanadera i dalje gori. Razbuktalo se i kod Slanog

Image
Foto: Screenshot Vatrogasci 193

Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini

12.8.2022.
9:49
Screenshot Vatrogasci 193
VOYO logo

Još uvijek je aktivan požar na otvorenom području Polače u Šibensko-kninskoj županiji. Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara jučer je sudjelovalo 38 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz Javnih vatrogasnih postrojbi Šibenik, Split, Knin kao i DVD-ovi Knin, Kijevo, Ervenik i tri protupožarna zrakoplova.

"Upućen je zahtjev za izvanrednu dislokaciju Karlovačke županije, a isti su krenuli 12. kolovoza u 03:11 sati s 31 vatrogascem i 11 vozila. Požar je i dalje aktivan. Tijekom noći osigurano je dežurstvo sa 17 vatrogasaca i pet vozila iz IVP Knin, JVP Knin i DVD Knin", poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširio se požar u Dubrovačkom primorju

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći, pa su u petak ujutro na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Uz lokalne snage požar će gasiti vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik, a Ministarstvo obrane na twitteru je objavilo kako su na požarištu angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran, uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo