gorio i ured HŽ- a / Požar u zgradi Općinskog suda u Splitu: od namještaja, materijala i važnih spisa ostao samo prah

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Na svu sreću, u trenutku izbijanja požara nikoga nije bilo u sudnici, a požar je lokaliziran u 15.40 sati

6.9.2016.
7:33
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Potpuno izgorena sudnica Općinskog suda i nagoren prometni ured Hrvatskih željeznica, posljedice su požara koji su se razbuktali u ponedjeljak na području Splita, no dobra je vijest da nema ozlijeđenih osoba, doznaje se u utorak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Požar širih razmjera, čiji se uzroci još ne znaju, te vjerojatno veće materijalne štete razbuktao se u ponedjeljak poslijepodne na Dračevcu, a vatrogasci su u 15.20 sati dobili poziv jer je na prvom katu Općinskog suda gorjela sudnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci kažu da su požar zatekli u razbuktaloj fazi jer je plamen izlazio kroz prozore. U sudnici na prvom katu zgrade u potpunosti je izgorio uredski namještaj, materijali i spisi, dok je u sudnici na katu iznad nagorio parket.

Požar je lokaliziran u 15.40 sati, a potpuno ugašen u 16.15 sati. U intervenciji je sudjelovalo troje vatrogasaca iz DVD Vranjic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski Općinski sud je do proljeća 2008. godine bio, zajedno sa Županijskim sudom i tužiteljstvom, u sudskoj zgradi u središtu Splita, u Gundulićevoj ulici, nedaleko zgrade policijske uprave, a nakon toga je preseljen u bivšu vojarnu Dračevac.

Djelatnici suda tada su upozoravali da je prostor neprilagođen potrebama te poprilično udaljen za stranke, no njihov povratak u Split je i dalje upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prometnom uredu Hrvatskih željeznica, koji se nalazi u Hercegovačkoj ulici 35,  požar je izbio oko 9 sati te su izgorjele instalacije, računalo, a djelomično i uredski namještaj. Prostorija je zacrnjena dimom, a vatra je ugašena aparatom za početno gašenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo