nepravomoćna presuda / Poznati liječnik osuđen zbog uvreda: ‘Glupa medicinska sestra, đubre jedno, što ćeš ti mene...’

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Liječnik se okomio i na studenta koji je stao u obranu medinske sestre

5.7.2022.
14:23
Shutterstock
VOYO logo

Poznati liječnik proglašen je krivim i osuđen jer je izvrijeđao medicinsku sestru i drugo osoblje u privatnoj poliklinici u koju je došao zbog ozlijeđene noge. Kako piše portal Danica, neurokirurg iz KB Dubrava dr. Željko Klisović (63), prema presudi koja je donesena ovih dana, lani je u listopadu u 11.50 sati narušavao i remetio javni red i mir u poliklinici u Maksimirskoj ulici u Zagrebu gdje je došao na pregled.

“Kad je došao do prijavnog pulta i obratio se voditeljici zatraživši liječnički pregled i kad mu je ona rekla da joj priloži liječničku dokumentaciju i navede razloge pregleda, burno je reagirao i počeo vikati riječima: ‘Je*** ti mater, šta ćeš ti mene glupa medicinska sestra, đubre jedno ispitivati za što meni treba pregled’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to čuo student koji je stao između njih i obratio mu se riječima: "Molim vas gospodine da se udaljite iz klinike, ja ću vas otpratiti", na što je počeo vikati i na njega riječima: ‘Je*** ti mater, šta ćeš ti mene otpraćivati”, te ga je primio rukama za vrat i prolio kavu po njegovoj majici”, navodi se u presudi. Dr. Klisović je tijekom sudske rasprave osporavao sve navode iz optužnog prijedloga te je kratko naveo da je “medicinska sestra na prijemnom pultu bila prema njemu jako bezobrazna“. To je bila njegova jedina obrana, a dokaze i svjedoke nije predlagao.

Dr. Željko Klisović osuđen je na novčanu kaznu od 300 njemačkih maraka, što je 1131 kuna. Osim toga, mora platiti i 500 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo