Moguća je još i manja / Poznati poduzetnik ilegalno uzgajao divljač: Umjesto kazne od 10.000 kuna, mora platiti 2.100, ali ako plati u roku...

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

"Veterinarska inspekcija utvrdila je da okrivljeni kao posjednik jelenske divljači nije registrirao farmu za uzgoj divljači."

8.10.2021.
8:09
Shutterstock
VOYO logo

Nakon što mu je državni inspektorat banuo u sjedište tvrtke te ustanovio neobičan prekršaj, poznati 70-godišnji koprivnički poduzetnik završio je ovih dana na sudu 

Ivan Urbančić vlasnik uspješne tvrtke Renotex koja se bavi proizvodnjom fleksibilnih brusnih i polirnih materijala te netkanih tekstila, kod tvornice na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici držao je jelensku divljač, piše Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema presudi prekršajne sutkinje, u travnju ove godine u Koprivnici, na adresi Bjelovarska cesta 18, "veterinarska inspekcija utvrdila je da okrivljeni kao posjednik jelenske divljači nije registrirao farmu za uzgoj divljači."

Premda je propisana kazna za takav prekršaj u rasponu od 6000 do 10.000 kuna, sutkinja Dubravka Miloloža osudila ga je na novčanu kaznu od 2.100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
policija istražuje /

Maloljetnica napala ravnateljicu u Zagrebu: 'Rekla mi je 'tko te je**'. Gurnula me... Bila sam na podu, a ona me navlačila'

Ali to nije sve 

Ako Urbančić plati u roku, kazna mu se smanjuje na 1.400 kuna. 

"Nesporno je utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaj za koji ga se tereti pa se isti proglašava krivim te mu je izrečena zakonski zasnovana novčana kazna koja je, primjenom čl. 37. Prekršajnog zakona, ublažena ispod minimalne zakonski zapriječene novčane kazne", objasnila je sutkinja ublaženu presudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuje se da će se i izrečenom novčanom kaznom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljeni ubuduće neće činiti takva i slična djela", navodi se u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici.

Inače, Renotex je prošle godine ostvario 33 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je rast od 32 posto. Dobit je istodobno iznosila 8,6 milijuna kuna i bila je veća za čak 120 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo