Dolijala / Predstavljala se kao medicinska sestra, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja

Image
Foto: Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Okrivljenici se ujedno stavlja na teret i da se neistinito predstavljala kao liječnica te dogovarala bolnička liječenja i dijagnostičke obrade

29.5.2021.
14:30
Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Lažno se predstavljala kao medicinska sestra, unajmljivala je apartmane po Zagrebu  i bježala bez plaćanja, te je obećavala bolnička liječenja i dijagnostičke pretrage za što je od žrtava uzimala novac. 48-godišnjakinja je optužena za prevaru, a optužnicu protiv nje podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, javlja DORH.

"Optužnicom je se tereti da se od 4. rujna 2020. do 7. ožujka 2021., kako bi se okoristila, u više navrata neistinito predstavljala kao medicinska sestra i unajmljivala apartmane na području grada Zagreba u kojima bi boravila, a potom bi ih napustila bez da je platila troškove smještaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrivljenici se ujedno stavlja na teret i da se neistinito predstavljala kao liječnica te dogovarala bolnička liječenja i dijagnostičke obrade, a potom od oštećenika uzimala novac. Tereti ju se da si je na opisani način pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 7.148,00 kuna", navodi se u priopćenju državnog odvjetništva.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Optužno vijeće prihvatilo je prijedlog ovog državnog odvjetništva i 25. svibnja 2021. okrivljenici produljilo istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo