Gdje je 27-godišnji Splićanin? / Prema neprovjerenoj priči zadnji signal mobitela Mateja 'uhvaćen' je kod rijeke: Hrvatski rukovoditelji krim policije o slučaju pričali s Vulinom

Gdje je Matej? Pitanje je to koje ovih dana postavljaju svi. No odgovora, ni danas nema

10.1.2022.
20:35
VOYO logo

Jedanaesti dan od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beograd su stigli i predstavnici hrvatske policije.

Pojavila se i neprovjerena priča kako je zadnji signal mobitela nestalog mladića bazna stanica "uhvatila" baš na mjestu na kojem jedna kamera pokazuje kako prilazi rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je ključno i bitno je da i obitelj gospodina Periša, a i cijela hrvatska javnost dobije cjelovitu informaciju, cjelovitu sliku", kazao je danas premijer Andrej Plenković.

Kako bi u sklapanju te slike pomogla policiji Hrvatska je danas u Beograd poslala i svoje ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zatražio od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da u Beograd uputi ekipu, predstavnike hrvatske policije. Oni su danas na putu za Beograd. Sve ovo vrijeme radimo na dvije piste. Jedna je direktni razgovori - policija i drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje provodi naše veleposlanstvo u Beogradu sa predstavnicima srpskih vlasti“, rekao je Plenković.

Image
Beogradska potraga /

Matejev otac i dalje traga za sinom. Objasnio zašto mu je mobitel bio ugašen, zašto nema više snimki s kamera…

Image
Beogradska potraga /

Matejev otac i dalje traga za sinom. Objasnio zašto mu je mobitel bio ugašen, zašto nema više snimki s kamera…

Na sastanku policije dviju država sudjelovao je i ministar Aleksandar Vulin, ali i otac nestalog Mateja, Nenad Periš. Iskusni beogradski kriminalist kaže da se do sada nikad nešto takvo nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako dozvoli ministar unutrašnjih poslova, premijer i predsjednik države, u suradnji u svakom slučaju da mogu to učiniti. Ne mogu doći sami to raditi, naravno, mi smo suverena država“, rekao je predsjednik Sindikata policije i policijskih zapovjednika Srbije, Blažo Marković.

To što potraga bez konkretnih rezultata traje već 11 dana nije ga šokiralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je, ako ne bude za mjesec dana i ako tijelo ne ispliva i ako tijelo ne bude u vodi iz nestanka prelazi u takozvano oteto lice. Po mom skromnom mišljenju", rekao je Marković.

Potraga za Matejem sinoć je nastavljena i termovizijskim kamerama. Provode je članovi Mreže za sigurnost Srbije. Takva kamera može otkriti samo živu osobu pa je ta pretraga jedina optimistična vijest ovog dana. Jer i ona vezana za telefon nestalog mladića nije pozitivna. Prema nekim navodima, signal se izgubio baš na mjestu ispred ovog restorana gdje je snimljen i navodni ulazak Mateja Periša u Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je mladić sa sobom, prema informacijama koje imamo, imao mobitel koji je vodootporan. Ukoliko bi takav mobitel upao u vodu on više ne bi primao signal. U tom trenutku mreža bi samo izgubila signal mobitela", rekao je Đuro Lubura, stručnjak za telekomunikacije.

Kako doznaje RTL ov reporter Ilija Radić, hrvatska se delegacija danas sastala s ministrom unutarnjih poslova Srbije, Aleksandrom Vulinom, i načelnikom policijske uprave Beograda, Veselinom Milićem. Iz ministarstva unutarnjih poslova rekli su samo kako ne mogu otkrivati nikakve informacije o sastanku jer su gosti na istrazi, no doznaje se da su na sastanku sudjelovali visoki rukovoditelji kriminalističke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A potraga se službeno i dalje nastavlja.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo