tragedija na obuci / Preminuli specijalac bio je otac dvoje malodobne djece. Sindikat policije izrazio sućut

Image
Foto: Facebook/Igor Kralj/Pixsell

Radi se o policajcu s područja Zaprešića. Obitelj i poznanici šokirani su jer je bio u top formi i živio sportskim načinom života

6.9.2022.
16:42
Facebook/Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Tragična vijest o smrti specijalca tijekom obuke potresla je danas policijske i vojne krugove, a još trojica pripadnika ATJ Lučko osjećala su se loše te se jedan od njih nalazi na bolničkom liječenju.
Kako neslužbeno donosi Večernji list, preminuli policajac s područja Zaprešića bio je otac dvoje maloljetne djece. Obitelj i poznanici u šoku su jer je bio u top formi i živio sportskim životom. Imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u skupini s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci.

Drugi pripadnik ATJ-a koji je završio u bolnici inače je iz Siska, a ostala dvojica na kućnoj njezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutarnjih poslova RH oglasilo se o smrtnom slučaju pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko tijekom obuke.

Image
MATE BILOBRK /

Pripadniku ATJ Lučko pozlilo na nasipu, preminuo u bolnici. Zapovjednik za RTL: 'Bio je jedan od najboljih'

Image
MATE BILOBRK /

Pripadniku ATJ Lučko pozlilo na nasipu, preminuo u bolnici. Zapovjednik za RTL: 'Bio je jedan od najboljih'

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere. Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu. Tijekom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao posljednja etapa predviđen je trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani. Nažalost, tijekom ranog jutra obaviješteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno", navode iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo nesretnog specijalca prevezli su na obdukciju.

Oglasio se i Sindikat policije Hrvatske na Facebook. Oprostili su se od preminulog Tomislava Pavalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S velikom tugom izvješćujemo da je danas, u 30. godini života iznenada preminuo još jedan mladi kolega, Tomislav Pavalić, policijski službenik ATJ Lučko i član Glavne podružnice SPH za PU zagrebačku. O posljednjem ispraćaju izvijestit ćemo vas naknadno. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kolege. Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u miru Božjem", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnica KB Sveti Duh iznijela je detalje tragedije: "U KB Sveti Duh su u ponedjeljak kasno popodne vozilom Hitne medicinske pomoći dovezena dva pacijenta polaznika obuke u Antiterorističkoj jedinici Lučko. Nažalost, unatoč naporima liječnika, jedan od pacijenata je preminuo, dok se drugi nalazi u Odjelu za intenzivno liječenje", navodi se u odgovoru bolnice KB Sveti Duh za Večernji list.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo