u 93. godini / Preminuo Ante Čičin-Šain, idejni začetnik Jadranskog naftovoda

Image
Foto: HAVK Mladost

Na stranicama vaterpolo kluba Mladost na poseban su se način oprostili od njega. Bio je i višegodišnji član uprave i zaljubljenik tog sporta

19.8.2022.
17:24
HAVK Mladost
VOYO logo

U Zagrebu je u srijedu, 17. kolovoza, u 92. godini preminuo Ante Čičin-Šain, počasni član vaterpolo kluba "Mladost" i višegodišnji član klupske uprave, objavili su na stranicama kluba.

Ante Čičin-Šain je rođen u Šibeniku 1930. godine. U profesionalnoj karijeri, kapitalno djelo mu je, svakako, Jadranski naftovod (JANAF) čiji je bio idejni začetnik izgradnje i ostvarenja naftovodne infrastrukture na Krku i kroz Hrvatsku, a čiji je značaj danas vjerojatno veći nego ikad. U JANAF-u je Ante Čičin-Šain bio generalni direktor, a umirovio se 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, od vaterpola i Mladosti, nikada se nije odmaknuo ili ‘umirovio’. Još je tijekom prošle godine u jednom navratu došao na bazen, na utakmicu Žabaca.

Susrete mladostaša, navode, tijekom cijelog života teško da je propuštao. No, nikada prvom redu tribina, nego iza, pomalo samozatajno, tiho, ali sa širokim osmjesima u trenucima slavlja i bez gorčine kada se nije uspijevalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sedmorica optuženika /

Podignuta optužnica u aferi 'Janaf': Kovačevića terete da je primio mito od 6,2 milijuna kuna

Image
sedmorica optuženika /

Podignuta optužnica u aferi 'Janaf': Kovačevića terete da je primio mito od 6,2 milijuna kuna

Bio je povezan jednako s generacijom koja je koncem ’60-tih i početkom ’70-tih godina donosila u Zagreb naslove prvaka Europe (Bonačić, Stipanić, Poljak…), ali i s onom s kraja ’80-tih, te kasnije u samostalnoj Hrvatskoj (Bukić, Šimenc, Štritof, Vićan, braća Kobešćak…) koja je nastavila europski šampionski niz. Kada je u klubu ‘zaškripalo’, u Mladosti su znali na čija vrata mogu pokucati, komu se obratiti.

"Ante Mladosti i mladostašima niti jest, niti je ikada i mogao okrenuti leđa. Žapci su bili dio njegove osobnosti, života. Baš kao što gospodin Ante Čičić-Šain ostaje zauvijek u povjesnici našeg kluba, HAVK Mladosti", naveli su na stranicama kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo