Emotivan rastanak / Preminuo bivši eurozastupnik Ivica Tolić: 'Napustio nas je komodor, branitelj i kolega'

Image
Foto: Facebook/Ruža Tomašić

Preminuo je Ivica Tolić, hrvatski branitelj te bivši zastupnik u Europskom parlamentu

31.8.2019.
11:06
Facebook/Ruža Tomašić
VOYO logo

"Napustio nas je komodor Ivica Tolić, hrvatski branitelj i moj kolega u Europskom parlamentu. U mislima i molitvama sam s njegovim najmilijima. Počivao u miru Božjem!", objavila je jutros europarlamentarka Ruža Tomašić na svojem Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Tolić je tijekom Domovinskog rata bio zapovjednik 3. bojne 4. gardijske brigade, a poslije časnik HRM-a.

Sućut premijera Plenkovića u povodu smrti komodora Ivice Tolića

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu sućut obitelji u povodu smrti komodora Ivice Tolića (1968.), ističući da ćemo ga pamtiti kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje domovini, a za ratne zasluge i hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Sa velikom žalošću primio sam vijest o preranoj smrti hrvatskog branitelja i donedavnog zastupnika u Europskom parlamentu, komodora Ivice Tolića.

 Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje domovini te kao zapovjednik 3. imotske bojne 4. gardijske brigade prošao mnoga bojišta, od Kruševa kod Obrovca, zadarskog, šibenskog, drniškog i Južnog bojišta sve do oslobađanja hrvatskoga juga. Istovremeno je prolazio i put od vojnika do zapovjednika te je Domovinski rat završio kao načelnik stožera Južnog bojišta. Za svoje ratne zasluge i hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Nakon rata gradio je uspješnu karijeru u Hrvatskoj ratnoj mornarici (HRM) gdje je imenovan načelnikom Stožera HRM-a i promaknut u čin komodora, a prepoznat je i njegov angažman u Zboru udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada", stoji u izrazima sućuti predsjednika Vlade obitelji Tolić.

 "Iznimno cijenimo i važan doprinos koji je dao obnašajući dužnost hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu gdje je snažno i odgovorno zastupao hrvatske nacionalne interese", naglasio je premijer Plenković, izrazivši sućut i poštovanje obitelji komodora Ivice Tolica u ime hrvatske Vlade i osobno, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućut ministra Krstičevića: ''Ogroman gubitak za HV i braniteljsku populaciju''

U povodu smrti komodora Ivice Tolića (1968.), potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u subotu izraze sućuti obitelji Tolić, istaknuvši kako je njegov prerani odlazak ogroman gubitak za Hrvatsku vojsku i cijelu braniteljsku populaciju koja ga je iznimno cijenila.

  "U ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam vam iskrenu sućut u povodu preranog odlaska našeg Ivice, supruga i oca, hrvatskog branitelja i ratnog zapovjednika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade. S bolom u srcu primio sam ovu tužnu vijest i ovo je ogroman gubitak za Hrvatsku vojsku i cijelu braniteljsku populaciju koja ga je iznimno cijenila", naveo je u izrazima sućuti ministar Krstičević, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Ministarstva obrane RH (MORH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Podsjetio je da je komodor Ivica Tolić dao velik doprinos u obrani Domovine, stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske i u razvoju Hrvatske ratne mornarice. Do zadnjeg trenutka, branio je hrvatske nacionalne interese i borio se za vrijednosti Domovinskog rata i hrvatske branitelje.

 Uz zahvalu svemu što je dao za Hrvatsku, ministar Krstičević istaknuo je da će Hrvatska ratna mornarica, Četvrta gardijska brigada i hrvatski branitelji komodora Tolića uvijek nositi u srcu i u svojim molitvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućut hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović obitelji komodora Ivice Tolića

 Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je izrazila sućut obitelji komodora Ivice Tolića, istaknuvši kako je njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu na trajnu čast i ponos obitelji, Hrvatskoj vojsci i hrvatskom narodu.

 "S dubokim žaljenjem primila sam vijest o smrti umirovljenog komodora Ivice Tolića, hrvatskog branitelja, admirala Hrvatske ratne mornarice i bivšeg hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu. Vašeg i našeg Ivice, supruga, oca i sina.
Komodor Tolić ostat će zauvijek u sjećanju ratnih suboraca i svih pripadnika Oružanih snaga RH. Njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu na trajnu je čast i ponos vašoj obitelji, Hrvatskoj vojsci i hrvatskom narodu", navela je predsjednica Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo