legenda osijeka / Preminuo je 'Čovjek tuljan', legendarni Dušan koji je 32 godine skakao u zaleđenu Dravu i uveseljavao sugrađane

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Tužnu vijest potvrdio je njegov sin Marko na svom Facebook profilu

31.8.2021.
20:14
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Preminuo je osječki Čovjek-tuljan. Dušan Rudež napustio nas je u 78. godini života  nakon duge i teške bolesti okružen najmilijima u svome osječkom domu, a tužnu vijest objavom na Facebooku potvrdio je njegov najstariji sin Marko koji se i tim putem javno od njega oprostio.

"Dragi moji prijatelji i familijo. Sa tugom u srcu želim da vam saopćim da nas je naš Tuljan i moj otac Dušan Rudež napustio. Nakon duge i teške bolesti usnio je u miru u vječni san... zbogom tata i vidimo se u nekim drugim i boljim vremenima, hvala ti u ime svih nas za sve. Nikad ne zaboravljen...", napisao je ostavivši mnoge u tuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njegovih najnezaboravnijih pothvata bio je skok u zaleđenu Dravu, kojim je svakog 31. prosinca obilježavao odlazak stare i najavljivao početak nove godine. Mnogi su ga Osječani ohrabrljivali.  Čak je 32 godine zaredom skako u ledenu rijeku, a posljednji put bilo je to   31.12.2018. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svim ljudima dobre volje želim puno zdravlja, ljubavi i sreće u novoj godini. Ove godine na žalost neću biti s vama na zaleđenoj rijeci Dravi, 31.12.2019. god. radi mog dogovora sa obitelji koja je moja jedina snaga i podrška svih ovih godina. Ovdje sam u predivnom ambijentu koji je za moje zdrastveno stanje najbolji jer u gradu Osijeku nema podrške za ljude koji boluju od sindroma Alzheimera, pa smo moja obitelj i ja bili prisiljeni tražiti pomoć kod drugih liječnika u drugim državama. Imam sreću da moj nastariji sin Marko živi u gradu koji je socijalno osjetljiv na ljude u trećoj dobi sa svim svojim životnim iskustvima i mudrostima. Sretan i blagoslovljen Božić i Nova 2020 godina. Želi vam vas Osječanin TULJAN!", napisao je Duško u jednoj od svojih posljednjih objava na Facebooku.

Osim ovog nadimka, znali su ga mnogi po činjenici da je okupljao oko sebe volontere i uništavao ambroziju po Osijeku i njegovoj okolici. Bio je odličan suprug i otac. Brojnoj djeci je glumio Djeda Mraza po Osijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo