ZADOBIO LAKŠE TJELESNE OZLIJEDE / Premlatili 11-godišnjaka u školi, liječnik: 'Nakon pregleda pušten je kući. Psihološka pomoć? Nije mu pružena'

Image
Foto: RTL

'Pregledom nismo utvrdili nikakvog patološkoga supstrata, laboratorijski, ultrazvučno ili radiološki te smo ga pustili kući', kazao je dr. Dijan

24.9.2022.
15:26
RTL
VOYO logo

PU zadarska oglasila se o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi u Biogradu, odnosno napadu na 11-godišnjeg učenika kojeg je, prema riječima njegove majke, u školskom toaletu dočekalo desetak starijih dječaka koji su ga udarali šakama, a kad je pao na pod jedan mu je stao na glavu i ugazio lice.

"Policija je jučer tijekom dana zaprimila dojavu o događaju koji se koji se dogodio u Biogradu i u kojem je jedno dijete ozlijeđeno. Po zaprimljenoj dojavi policija je počela s poduzimanjem intenzivnih mjera i radnji kako bi utvrdila same okolnosti događaja. Izvidi su u tijeku, po završetku ćemo izvijestiti javnost. Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar i po izjavi liječnika ima lakše tjelesne ozlijede", kazala je novinarima glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je kako je u pitanju više djece te da se provode istražne radnje.

Image
u biogradu /

11-godišnjaka tukli stariji dječaci u školi, stali su mu na glavu. Brutalnim slučajem nasilja bavi se i policija

Image
u biogradu /

11-godišnjaka tukli stariji dječaci u školi, stali su mu na glavu. Brutalnim slučajem nasilja bavi se i policija

"O događaju su obaviještene sve nadležne institucije", kazala je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je i da PU zadarska tijekom ove, ali i prošlih godina, nije zabilježila niti jedan slučaj vršnjačkog nasilja.

"Što se tiče vršnjačkog nasilja PU zadarska nema evidentiranih događaja koji su od interesa za javnost ili bi izazvali interes javnosti", kazala je te potvrdila kako se radi o prvoj prijavi vršnjačkog nasilja na području PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktor Emilio Dijan, abdominalni kirurg Opće Bolnice Zadar kazao je da je dječak otpušten iz bolnice nakon pregleda.

"Prije dva dana smo zaprimili pacijenta radi lakših tjelesnih ozljeda, odnosno opservacije. Pregledom nismo utvrdili nikakvog patološkoga supstrata, laboratorijski, ultrazvučno ili radiološki te smo ga pustili kući", kazao je dr. Dijan dodajući kako dječaku nije pružena psihološka pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Psihološka nije pružena jer nije bilo kliničkih tragova nekakve traume, odnosno posttraumatskoga sindroma. Što će kasnije biti, to je pitanje", kazao je dr. Dijan.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo