osuđivan je i ranije / Prevarant oštetio Slavonku za milijunski iznos: Rekao joj da je službenik kriminalističke policije

Image
Foto: Shutterstock

Žrtva je potpisala i tri zadužnice na ukupan iznos od 675 000 kuna

15.2.2021.
17:42
Shutterstock
VOYO logo

V.T.  je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je jednu 65-godišnjakinju s područja Slavonije oštetio za najmanje 1,2 milijuna kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 138 305 eura. V.T. iza sebe ima već ima dvije pravomoćne presude za isto kazneno djelo.

Htjela povrat novca

Prevarena 65-godišnjakinja odlučila je kupiti tri stana u Osijeku s namjerom da ih iznajmljuje. S tvrtkom je potpisala predugovor, prema kojem im je isplatila 1 217 574,71 kuna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio veći dio ukupne vrijednosti ugovora i gospođa se odmah upisala kao vlasnica stanova u zemljišnim knjigama. No, potom je bila nezadovoljna kvalitetom izvedenih radova i htjela je povrat svog novca.

V.T. joj se lažno predstavio kao visoko rangirani službenik kriminalističke policije i kazao da će za naknadu od 10 tisuća eura on isposlovati raskid predugovora za ta tri stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65-godišnja žrtva ovlastila je  lažnog policijskog inspektora da raspolaže svim njezinim pravima i obvezama iz sklopljenih predugovora za navedena tri stana. Tada joj je V. T. rekao kako je s tvrtkom postigao dogovor. Umjesto da joj vrate 1,2 milijuna kuna, tvrtka će joj predati građevinsko zemljište u Zagrebu navodno vrijedno 420 000 eura.

Žena je za ostale suvlasnike tog zemljišta morala isplatiti dodatnih 35 000 eura, no kasnije se ispostavilo da je riječ o poljoprivrednom zemljištu koje vrijedi znatno manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
apel policije /

U Istri na meti prevaranata posebno starije osobe! Iz policije poručuju: 'Ovo nemojte nikome dati...'

Image
apel policije /

U Istri na meti prevaranata posebno starije osobe! Iz policije poručuju: 'Ovo nemojte nikome dati...'

Prodao stanove

Prevarant je u međuvremenu prodao tri stana u Osijeku, ali novac nije dao 65-godišnjakinji nego je s njom dogovorio da ih čuva kod sebe dok se ne riješi transakcija sa zemljištem u Zagrebu. Dodatno joj je rekao i kako će se ona u potpunosti naplatiti od prodaje spomenutog zemljišta te da ona zapravo nema pravo na onih 1,2 milijuna kuna od prodanih stanova u Osijeku. 

Od nje je još tražio i dodatnih 128 805 eura koje bi isplatio nekim trećim osobama. Žrtva prevare ne znajući što potpisuje, potpisom se obavezala V.T. predati 90 000 eura kako bi se uknjižila kao vlasnik zemljišta. Potpisala je i tri zadužnice na ukupan iznos od 675 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem tih zadužnica, supruga prvoosumnjičenog podnijela je Fini zahtjev za izravnu naplatu tražeći da se s računa oštećenice 675 000 kuna prenese na njezin račun. 

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je prijavu protiv troje osumnjičenih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo