STRADALE KUĆE U NIZU / Pričali smo sa svjedocima velikog požara u Zaprešiću: 'Ovo je užas živi...'

Osim po pitanju privremenog smještaja, onima koji su ostali bez krova nad glavom, iz grada će, kažu, uskoro pomoći i oko obnove krovišta

2.9.2022.
21:00
VOYO logo

Jučer je vatrena buktinja krenula iz jedne kuće i počela se preko krovova širiti na dvije kuće pored. Bio je to prizor koji je uplašio stanovnike Zaprešića.

"Tu stanujem u ovoj zgradi i meni je to izgledao tko horor pravi, ali doslovce. Ja ne znam ništa o uzroku, zbog čega se to dogodilo. Što sam ja po mraku vidjela, vatrogasci su došli u razumno vrijeme", kaže Anja iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam Zaprešić dobro pa onda gledam, gledam i prepoznam ovo. Ovo je užas živi, samo je jedna stvar u svemu tome dobra, a to je da nitko nije fala Bogu nastradao", kaže Petar iz Zaprešića.

"Nedavno je baš prolazio dimnjačar. To curenje plina i tako. Ja volim da mi to pogledaju s onim aparatićem…ali ovo je strašno", kaže Marija iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još nije završila s očevidom, no sumnja se da je do požara došlo zbog curenja plina. Nagađa se da je do požara došlo i zbog radova koji su se odvijali u kući koja je najteže stradala. Po toj verzija iskra od varenja ili nečeg sličnog zapalila je gume i vatra se proširila. "Bilo nas je ovdje ukupno 7 vozila i 21 vatrogasac, što dobrovoljno, što profesionalno", rekao je Željko Barun, zapovjednik JVP-a Zaprešić i dodao da je gašenje trajalo do ranih jutarnjih sati. U 23 sata je požar bio lokaliziran, ali je gašenje trajalo do 2 ujutro.

Image
Tragedije /

Ove godine je 37% više poginulih u požarima nego prošle u istom razdoblju, slično kao i ozlijeđenih

Image
Tragedije /

Ove godine je 37% više poginulih u požarima nego prošle u istom razdoblju, slično kao i ozlijeđenih

Srećom, 8-ero stanara prošlo je bez ozljeda, na vrijeme su izašli. No, u svojim kućama neko vrijeme neće moći živjeti. "U ovom trenutku su smješteni kod obitelji. Mi smo ponudili smještaje u našem motelu, ali su rekli da nema potrebe, da su sada kod obitelji. No, ako će obnova potrajati dulje, mjesec dva ili tri mi ćemo najam stana ili objekta gdje će biti platiti iz proračuna kao dio naše pomoći", kaže Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim po pitanju privremenog smještaja, onima koji su ostali bez krova nad glavom, iz grada će, kažu, uskoro pomoći i oko obnove krovišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo