cms optužuje i policiju / Prijava protiv osmorice maskiranih: 'Krvnički su mučili izbjeglice - jednom su slomili obje ruke i noge'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'CMS očekuje od DORH-a da utvrdi kakav je to oblik suradnje i radi li se o specijalnoj jedinici MUP-a', priopćili su

23.7.2020.
12:11
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Centar za mirovne studije danas je podnio još jednu kaznenu prijavu DORH-u protiv nepoznatih počinitelja zbog osnovane sumnje da su krajem svibnja pet sati krvnički mučili, ponižavali i nezakonito protjerali 16 izbjeglica s teritorija Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. 

"O tome svjedoče petorica izbjeglica s teškim ozljedama, od kojih su jednom počinitelji slomili obje ruke i nogu, a zastrašujuće je da je povod ovog nečovječnog postupanja najvjerojatnije upravo boja njihove kože i pripadnost ranjivoj izbjegličkoj populaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, osmero naoružanih muškaraca u neoznačenim crnim odorama i s fantomkama na glavi, koji prema opisu koje su dale žrtve vjerojatno pripadaju ili specijalnoj jedinici ili tzv. operativnoj akciji “Koridor” MUP-a, nečovječno su postupali prema osobama u potrazi za zaštitom. Naoružani muškarci u crnom su izbjeglice zavezali za stabla, pucali iz pištolja u blizini njihovih ušiju i pokraj njihovih nogu, premlaćivali ih svime što im se našlo pri ruci te im pod prijetnjom smrću uzeli sve stvari, a na kraju ponižavajuće postupali tako što su trljali majonezu, kečap i šećer u rane koje su im prethodno zadali. Zatim su četvorici policajaca prepustili izbjeglice, od kojih mnogi zbog teških ozljeda nisu mogli hodati te su ih policajci dalje nezakonito protjerali u BiH.  

Image
prijetilo im gušenje /

Slovenska granična policija u dvije cisterne na Macelju otkrila 22 iscrpljena migranta

Image
prijetilo im gušenje /

Slovenska granična policija u dvije cisterne na Macelju otkrila 22 iscrpljena migranta

Iz svjedočanstva se raspoznaje suradnja između nasilnika u crnom i policije, a CMS očekuje od DORH-a da utvrdi kakav je to oblik suradnje i radi li se o specijalnoj jedinici MUP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, Centar za mirovne studije poziva DORH da provede učinkovitu i neovisnu istragu za ova kaznena djela za koja se progoni po službenoj dužnosti, kao i za vjerojatnu organiziranost ovakvih praksi te sankcionira počinitelje", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo