Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
svjedočanstvo s veterine

Prijavile profesora Veterine za spolno uznemiravanje! Bivša studentica za RTL: 'Bilo je tu nuđenja seksualnih...

'Odlučila sam progovoriti da vide da nisu same, da vide da to traje sustavno godinama, da ne osjećaju sramotu kao što sam ja osjećala', kaže bivša studentica

Marko Šiklić/ 25.1.2021. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Seksualno uznemiravanje, omalovažavanje, nepoštivanje dostojanstva studenata, rad u pijanom stanju - nove teške optužbe studentica protiv profesora. Ovaj put na Veterinarskom fakultetu, devet bivših studentica prijavilo je istog profesora s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju.

Nuđenje seksualnih usluga

''Bilo je tu i seksualnih aludiranja, spominjanja da se dođe u njegova noćna dežurstva. Nuđenja seksualnih usluga u razmjenu za prolaz na ispitu. Prijetnji nećeš ić' kod nikog drugog, nećeš polagat ispit nego samo kod mene'', opisala je bivša studentica Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Nekada studentica Veterinarskog fakulteta, danas žena koja je progovorila u nadi da nitko više ne prođe takvo seksualno uznemiravanje...

''Zato sam, odlučila progovoriti, da vide da nisu same, da vide da to traje sustavno godinama, da ne osjećaju sramotu kao što sam ja osjećala'', izjavila je bivša studentica Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedna je od devet žena koje su prijavile profesora. U njihovo ime prijavu je podnio profesor s istog fakulteta.

''Uvijek kad gledate ispada to se dešava nekom drugom i onda vidite da su se takve stvari su se očito dešavale i kod nas na faksu, i to ne u zadnjih mjesec dana nego u zadnjih… Imamo podatke za 11 godina, a izgleda da se to dešava i puno dulje'', izjavio je Tomislav Gomerčić, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju.

''Bilo je određenih situacija i prije koje su nam govorile da nešto se tu dešava međutim, ovo što je sad pisana prijava daje punu podlogu za određeni postupak kako tome i priliči'', rekao je Nenad Turk, dekan Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

26 prijava

U isto vrijeme na Akademiju dramske umjetnosti je do sada pristiglo 26 prijava za 14 nastavnika. Intenzivno se razmišlja o objavi imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Ne želimo viktimizirati obitelji tih ljudi. Bit ćemo jako, jako pažljivi ali mislim da se mora otvoreno govoriti o ovom problemu jer je to jedni način da ga se zaustavi'', kazala je Franka Perković Gamulin, dekanica Akademije za dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sutra sa dokumentacijom i dokazima idu na DORH i policiju. Javile su se i studentice zagrebačkog Filozofskog fakulteta, trenutno imaju pet prijava protiv tri profesora.

''Poznavajući psihologiju zlostavljača, meni je teško vjerovati da je jedan zlostavljač imao samo jednu žrtvu kroz sav svoj radni staž. Možemo, na žalost očekivat da ako ima jedan da ih ima sigurno više od jedan'', izjavila je Anita Lauri Korajlija, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

A žrtve kojih je svakim danom sve više, nadaju se da će zlostavljači na kraju zaista i odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Zatvor prvenstveno, da bude kazneno gonjen, i da zakonski plati to što je radio, a druga satisfakcija bi mi bila da mu se uzme licenca i da ga se apsolutno odstrani iz struke kirurške'', rekla je bivša studentica Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Za očekivati je da će epiloga ovim pričama, ali i novih prijava biti još.

Marko Šiklić/ 25.1.2021. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču