Antonio Gerovac / Prije odlaska u Beograd šef krim policije za RTL: 'Za dva dana identifikacija tijela će biti gotova'

Kazao je i da se gotovo svakodnevno čuje s obitelji, prvenstveno s ocem

18.5.2022.
18:40
VOYO logo

U Beograd je stigao i šef hrvatske krim policije Antonio Gerovac, koji je sudjelovao u ovoj višemjesečnoj potrazi. Prije odlaska u Beograd o detaljima slučaja, potvrdi identiteta i daljnjoj proceduri razgovarao je s Andrijom Jarkom.

Potraga za Matejom Perišom započela je prije više od četiri mjeseca, a aktivno je uključena i hrvatska policija. "Evo upravo jutros smo razgovarali s kolegama u Beogradu koji su nas izvijestili da su pronašli tijelo mlađe muške osobe za koju postoje indicije da bi se moglo raditi o nestalom Mateju Perišu. Ono što vam u ovom trenutku mogu reći da će se sukladno pravilima struke tijelo voditi na obdukciju, utvrđivanje identiteta i onda ćemo moći sigurnije komunicirati radili se o Mateju ili ne", objašnjava Gerovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li činjenica da je Matejev otac ostavio svoj DNK ubrzati proceduru, Gerovac je odgovorio: "Sve ovisi o načinu na koji će se DNK utvrđivati, hoće li to biti moguće iz mekih tkiva, kostiju, o tome ne mogu sad špekulirati. Pretpostavka je da bi u dan do dva ta DNA identifikacija mogla biti gotova".

Šef hrvatske krim policije objasnio je proceduru nakon pronalaska tijela. "Ono što je sad neka procedura da se tijelo koje je pronađeno u vodi, izvuče, napravi se očevid, tijelo se odvozi na Zavod za sudsku medicinu gdje će se ga pregledati patolozi, utvrdit će se uzrok smrti, eventualne ozlijede, uzet će se uzorak DNK analize i uspoređivati s onim koji je ostavio Matejev otac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'U DUBOKOJ SAM BOLI' /

Nenad Periš za RTL: 'Sve sam radio da nađem Mateja što prije. Obitelj i ja vjerujemo da ćemo se još sresti'

Image
'U DUBOKOJ SAM BOLI' /

Nenad Periš za RTL: 'Sve sam radio da nađem Mateja što prije. Obitelj i ja vjerujemo da ćemo se još sresti'

"Ovaj slučaj je specifičan jer je izazvao velik interes javnosti, ima i neku međunarodnu komponentu. Po tome je specifičan. Bilo je i drugih slučajeva, nestala australske i francuske državljanke. To su vrlo specifični predmeti, koji osim za obitelj, koja je najvažnija, interesiraju i javnost tako da smo pod pritiskom da odradimo što brže, što kvalitetnije tako da je to zbog toga specifično", ističe Gerovac.

Gerovac je komentirao i suradnju sa srpskom policijom. "Mogu reći s profesionalne strane, da je srpska policija odradila iznimno, iznimno korektno. Sve ono što su mogli kao moderna policija poduzeti, u suradnji s nama su poduzeli. Ono što nisu mogli, poduzeli smo mi kako bi što prije pomogli njima da dođemo do jednog zajedničkog zaključka što se moglo tamo dogoditi. Kada u konačnici podvučemo crtu, za sada je još ne možemo do kraja podvući jer još ne znamo je li to zaista Matej. Ali do sada sve što je rađeno bilo je iznimno korektno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da se gotovo svakodnevno čuje s obitelji, prvenstveno s ocem. "Izvijestio sam ga danas što se događa, kao i kolege iz BG. On je to prihvatio i rekao da će osobno doći u Beograd, što je normalno, tamo je proveo jako dugo vremena i mi ćemo ga kao i do sada o svim daljnjim procedurama izvještavati kao i do sada",dodao je šef krim policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo