'omalovažavao ih' / Prioriteti našeg 'krivosuđa': Karlovčanin koji je na Facebooku uvrijedio policiju dobio 100 eura kazne

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ako plati u roku, oprostit će mu jednu trećinu iznosa, ako ne plati, naplatit će mu prisilino. Morat će platiti i 100 kuna troškova postupa

23.1.2018.
21:22
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Karlovčanin iz Grabrika, koji nikada u životu nije bio kažnjavan ni kazneno niti prekršajno, dobio je 100 eura kazne jer je uvrijedio hrvatsku policiju.

On je, tako je utvrdila policija pa ga prijavila Prekršajnom sudu u Karlovcu, 15. rujna u 13.15 sati "omalovažavao policajce na način da je sa svojeg facebook profila u grupi za trolanje objavio montiranu fotografiju uvredljivog sadržaja s natpisom "Fuck da Police A.C.A.B."(u grubom prijevodu s engleskog jezika: j…  policiju, odnosno All Cops Are Bastards – svi policajci su kopilad, op.a.), piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je zaključio da je mladić time počinio prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira te mu odredio kaznu od 200 DEM-a (po tom zakonu kazne se i dalje izražavanju u nepostojećoj valuti).

Ako plati u roku, oprostit će mu jednu trećinu iznosa, ako ne plati, naplatit će mu prisilino. Morat će platiti i 100 kuna troškova postupa. Nije poznat razlog koji bi mladića nagnao na ove ružne riječi, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo