Spektakularne krađe / Pripadnik bande 'Pink Panther': Nakon što ga je Hrvatska izručila, priznao i zločine u BiH

Image
Foto: Shutterstock

U Lepoglavi je odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na vozilo za prijevoz novca

26.9.2019.
12:10
Shutterstock
VOYO logo

Crnogorac Milosav Vesković, za kojega se pretpostavlja kako je član kriminalne skupine 'Pink Panther' koja je diljem svijeta postala poznata po spektakularnim krađama, sklopio je sporazum s Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivnju za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje, potvrdilo je u četvrtak to tužiteljstvo. 

Kako se navodi, Vesković je priznao sudjelovanje u pljački transporta novca 'Pavlović banke' iz Bijeljine te u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjolučka 'Nova banka' 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je na temelju priznanja odlučilo kako će Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.

Vesković (41), uz crnogorsko, ima i državljanstvo Srbije, a u BiH su za njim godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom 'Lutka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je istragom u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu. U Hrvatskoj je uhićen 2015., zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prijevoz novca. Za njim traga i  Austrija zbog sumnje da je kao član bande 'Pink Panther" u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo