U OSIJEKU / Priveden policajac iz Slavonije: Odavao tajne, prodavao oružje, imao gomilu streljiva

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sumnja se da je na adresi svojeg prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva

22.10.2020.
21:51
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sumnje u odavanje službene tajne, posjedovanje i prodaju vatrenog oružja djelatnici osječke službe PNUSKOK-a priveli su službenika osječko-baranjske policije.

Image
Kao da je rat /

U obiteljskim kućama na Lastovu pronašli veliku količinu oružja, streljiva i eksploziva

Image
Kao da je rat /

U obiteljskim kućama na Lastovu pronašli veliku količinu oružja, streljiva i eksploziva

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni policajac, krajem listopada 2019. 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta, koji su mu kao policijskom službeniku bili dostupni, a koji su zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Sumnja se da je na adresi svojeg prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva čije je posjedovanje građanima zabranjeno, kao i vatreno oružje s optikom. Također, osnovano se sumnja i da je krajem travnja 2019. radi stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno prodao najmanje jedan prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku, za novčani iznos od najmanje 200 eura te da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku s tog područja, i to za novčani iznos od najmanje 3.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ga se da je u Levanjskoj Varoši, za novčani iznos od najmanje 300 kuna, neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka te tako 42-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Tijekom istraživanja, navodi Ravnateljstvo policije, provedene su pretrage doma osumnjičenika i drugih prostorija, a tom prilikom je, uz ostalo, oduzeto oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo