tragedija u novom marofu / Pročelnica bolnice potvrdila da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi: 'Požar aparata za kisik? Ne mogu reći o čemu se radi'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'U tijeku su izvidi koji će onda utvrditi koji su bili uzroci. To je svima nama u interesu, da vidimo o čemu se radi', rekla je pročelnica

30.7.2021.
18:25
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Pročelnica novomarofske bolnice Tatjana Jurkin Vnučec izjavila je u petak nakon tragedije u kojoj je u toj ustanovi smrtno stradao pacijent kako trenutno može potvrditi da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi te nije mogla potvrditi da se radilo o požaru aparata za kisik.

"Ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će onda utvrditi koji su bili uzroci. To je svima nama u interesu, da vidimo o čemu se radi", rekla je pročelnica. Upitana je li eksplodirao aparat za kisik ili je riječ o običnom požaru odgovorila je da su to u ovom trenutku nagađanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ranije izvijestila da je došlo do požara na aparatu za kisik, no Jurkin Vnučec kaže da ne zna što je policija objavila. "Mi dojavljujemo o čemu se radi, a radilo se o požaru", rekla je, dodavši da su nakon tragedije svi pacijenti smješteni na sigurno.

"Mi smo svi profesionalci, znamo koja su pravila, koji su postupci, u tom trenutku su svi pacijenti smješteni na sigurno", naglasila je Jurkin Vnučec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je i da su u koordinaciju odmah uključeni ravnatelj bolnice Nenad Kudelić i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te da su u kontaktu i s ministrom zdravstva.

Image
PACIJENT POGINUO U POŽARU /

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice oglasio se o tragičnom događaju u Novom Marofu! Zaposlenica: 'Osoblje je trčalo da izvuče pacijente'

Image
PACIJENT POGINUO U POŽARU /

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice oglasio se o tragičnom događaju u Novom Marofu! Zaposlenica: 'Osoblje je trčalo da izvuče pacijente'

Dodala je da je osobno obavijestila obitelj o tragičnom događaju te joj je još jednom izrazila sućut, napomenuvši da su na raspolaganju za svaku pomoć i podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je rekla da su odmah angažirane sve nadležne službe, bolničke i izvanbolničke te da je učinjeno sve kako bi ostali pacijenti bili sigurni.

Uzrok požara u kojem je u petak u službi za palijativnu skrb u Novom Marofu smrtno stradao pacijent bit će utvrđen daljnjim izvidima i dokaznim radnjama, uključujući i vještačenje, doznaje se nakon očevida u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu koje je provelo očevid izjavio je Hini kako je zasad utvrđeno da je u bolesničkoj sobi došlo do požara u kojem je jedan pacijent smrtno stradao.

"Slijedi poduzimanje daljnjih izvida, potrebnih dokaznih radnji i naravno vještačenja kojima će se utvrditi prvenstveno uzrok zbog kojeg je požar nastao", rekao je Galić. Upitan može li se u ovom trenutku govoriti o nečijoj odgovornosti, rekao je da zasad nema osnova za takve zaključke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u petak u 12,29 sati dobila dojavu iz Županijskog centra 112 da je u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent te da je pacijent od od zadobivenih ozljeda u požaru umro.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo