TUŽAN KRAJ POTRAGE / Pronađeno tijelo mladića u Dunavu. Otac nestalog Mateja za RTL: 'Matej je svoju priču na zemlji završio'

Mutni Dunav jutros je sve razbistrio. Nade više nema. Tijelo Mateja Periša prvi su uočili mornari s teretnog broda

18.5.2022.
18:48
VOYO logo

Tragičan kraj potrage u Beogradu. 139 dana od nestanka sve upućuje da je u Dunavu svoj život skončao Matej Periš.

S obala Dunava u Beogradu u Split stigla je vijest od koje je strepila obitelj Periš, vjerojatno je pronađeno Matejevo tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gotovo pet mjeseci potrage poziv srbijanske policije stiže ocu Nenadu, koji je prije odlaska u Beograd razgovarao s našom ekipom.

Mutni Dunav jutros je sve razbistrio. Nade više nema. Tijelo Mateja Periša prvi su uočili mornari s teretnog broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imalo je traperice na sebi, plave, jednu tenisicu bijelu. Prolaznik je usporedio da se tenisica slaže. Jednu je izgubio na Savi. Tako je bilo. To je nešto što smo vidjeli. Policija je kasnije izvukla tijelo", ispričao je kapetan broda Milovan Zelenović.

Na licu mjesta obavljen je očevid, zatražena je obdukcija te toksikološka i DNK analiza. Njegov otac svoj je uzorak za analizu odavno dao. Jutro nakon šokantne vijesti proveo je tražeći grobno mjesto za jedinog sina. To je preduvjet da se njegovo tijelo preveze iz Srbije u Hrvatsku. Policajac koji ga je prvi nazvao plakao je dok mu je javljao vijest iz Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Antonio Gerovac /

Prije odlaska u Beograd šef krim policije za RTL: 'Za dva dana identifikacija tijela će biti gotova'

Image
Antonio Gerovac /

Prije odlaska u Beograd šef krim policije za RTL: 'Za dva dana identifikacija tijela će biti gotova'

"Tu gdje je Matej pronađen ja sam tu prolazio, baš sam prolazio. To je ispod Pančevačkog mosta. Mislim, dva-tri puta sam prolazio tu. Dunav je ogromna rijeka i to je jednostavno nemoguće. Evo, sad se pojavio. Bogu hvala da je tako, da se ovo završilo. Da, na neki način, možemo shvatiti što se dogodilo da se okrenemo s teškim križem na leđima budućnosti i da nastavimo dalje živjeti koliko god je to moguće i koliko god je to teško, vrlo teško, vrlo teško. Kažem, uz molitvu, uz vjeru, put ćemo pronaći nekako", ispričao je za RTL Matejev otac Nenad.

U neposrednoj blizini gdje je jutros pronađeno tijelo Mateja Periša restoran ima ribar koji je iz rijeke spasio 30 ljudi. Od prvog dana je tvrdio da će tijelo isplivati za nekoliko mjeseci i da neće otići dalje od Pančevačkog mosta. Sve je bio u pravu i sve bi dao da je u svemu pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi bi bili sretni da je dečko živ i da smo proslavili taj njegov drugi život i da ta agonija stvarno prestane i nagađanja da ga viđaju na sve strane, ali, eto, nažalost jedina utjeha može da bude tim roditeljima što imaju tijelo da sahrane", kazao je ribar Renato Grbić.

Smatra da je ovaj dio Dunava i obale - uklet. "Znači, dvije osobe su se udavile, dva ubojstva i, eto, Matej je završio na ovom ukletom mjestu. Što znači da je stvarno ukleto mjesto", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukleto mjesto koje će ipak donijeti barem malo mira obitelji Periša jer nestanak bliske osobe veći je šok od smrti zato što faza žalovanja nikada ne može započeti.

"Ja i moja obitelj bez obzira koliko bilo teško , a vjerujte mi jako je teško vjerujemo da tu nije kraj i da ćemo se mi još sresti u budućnosti, a Matej je svoju priču na ovoj zemlji-završio", rekao je Matejev otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vraća se kući. Ali ne onako kako su se svi nadali…

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo