pucnjava u vukovarskoj / Proširena istraga na vozača (24): Obratio se drugom vozaču, a onda je krenula pucnjava

Image
Foto: Vijesti.hr

Tijekom verbalnog sukoba, vozač seat ibize je, kroz otvoreni prozor vrata vozača, iz pištolja prema suvozaču iz audija ispalio najmanje dva hica

26.9.2018.
17:28
Vijesti.hr
VOYO logo

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog pucnjave na raskrižju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića proširilo istragu na 24-godišnjeg vozača audija, tereteći ga da je pucao prema automobilu seat ibiza čiji je vozač prethodno pucao na suvozača u njegovom automobilu.

Okrivljenog 24-godišnjeg muškarca terete za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, objavilo je Državno odvjetništvo, napominjući da je još u nedjelju pokrenuta istraga protiv vozača seata ibize zbog pokušaja ubojstva suvozača iz audija. Proširenom istragom vozača audija terete da se u petak, 21. rujna oko 20,30 sati svojim automobilom, u kojem su još bili dvojica muškaraca i jedan maloljetnik, dovezao do kućnog broja 241 u Ulici grada Vukovara, gdje se zaustavio iza automobila seat ibiza u kojem su bila trojica muškaraca i dvije žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je okrivljenik zaustavio automobil audi, suvozač iz njegovog automobila izašao je iz vozila i prišao automobilu seat ibiza te se obratio vozaču tog automobila nakon čega je između njih došlo do verbalnog sukoba. Tijekom verbalnog sukoba, vozač seat ibize je, kroz otvoreni prozor vrata vozača, iz pištolja prema suvozaču iz audija ispalio najmanje dva hica od kojih ga je jedno zrno pogodilo u lijevu natkoljenicu, nakon čega se vozilom počeo udaljavati s mjesta događaja.

U tom je trenutku iz automobila audi izašao okrivljenik te je iako svjestan da može ugroziti tjelesni integritet drugih osoba u automobilu seat ibiza iz zasad neutvrđenog vatrenog oružja ispalio najmanje pet hitaca prema osobnom automobilu seat ibiza koji se udaljavao, pri čemu su dva metaka pogodila poklopac prtljažnog prostora osobnog automobila seat ibiza. Protiv njega je sudac istrage, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkim istraživanjem pucnjave na raskrižju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića policija je obuhvatila tri muškarca, od kojih je jedan smješten u bolnicu zbog posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, drugi je odmah bio priveden, dok je treći muškarac na kojeg je sad proširena istraga uhićen naknadno.

Za sukob, koja se dogodio u petak oko 20,40 sati policija je sa sigurnošću utvrdila da ni na koji način nije povezan s ranijim slučajem pucnjave u Vukomercu, 12. rujna, rekao je u subotu novinarima zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Teur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo