JOŠ NIJE PRAVOMOĆNA / Protiv Severine podignuta optužnica za dva kaznena djela nametljivog ponašanja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Optužnica je vezena uz slučaj kad je pjevačica ravnateljici škole koju je pohađao njen sin poslala SMS poruke uvredljivog sadržaja

20.5.2022.
16:57
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv pjevačice Severine Vučković za dva kaznena djela nametljivog ponašanja, javlja Jutarnji list.

Kako pišu, optužnica još nije pravomoćna jer tek treba biti dostavljena strankama na odgovor, a nakon što stigne očitovanje Severine sazvat će se optužno vijeće koje će odlučivati o osnovanosti navoda iz optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je optužnica podignuta Jutarnjem listu je potvrdio i Krunoslav Stjepan Rajačić, v.d. općinskog državnog odvjetnika u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

"U svezi Vašeg upita navodimo da je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 16. svibnja 2022. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. Kaznenog zakona pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Kaznena djela su počinjena na štetu dviju hrvatskih državljanki (1963. i 1957. godište)."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSVJEDI DILJEM HRVATSKE /

Severina na prosvjedu podrške Mireli Čavajdi: 'Stavili su je na križ, a onda je prognali u Sloveniju'

Image
PROSVJEDI DILJEM HRVATSKE /

Severina na prosvjedu podrške Mireli Čavajdi: 'Stavili su je na križ, a onda je prognali u Sloveniju'

Kako piše Jutarnji, optužnica je vezena uz slučaj kad je pjevačica Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne škole koju je pohađao njezin sin poslala SMS poruke s uvredljivim sadržajem, ali i dodala da bi ju zadavila rukama.

Klinger je protiv pjevačice podnijela i dvije dopune toj kaznenoj prijavi, a nakon što je primila poruke, poslala je e-mail Davoru Božinoviću, ministru unutarnjih poslova, a obratila se i Zlati Hrvoj Šipek, glavnoj državnoj odvjetnici. Zbog nametljivog ponašanja Severinu je prijavila i sada bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu Severina je u medijima javno priznala da je neprimjereno reagirala, ali je kasnije i ona uzvratila kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo