Nasilje u obitelji / Prva kazna za nebrigu starijih osoba: Riječanka osuđena zbog zanemarivanje vlastite majke

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Kći je dobila uvjetnu kaznu, jer je i sama shvatila da mora promijeniti svoje ponašanje

3.12.2018.
10:45
Ilustracija / Thinkstock
VOYO logo

Riječanka je osuđena na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog zanemarivanja starije osobe, odnosno roditelja. Ovo je jedna od prvih kazni izrečenih za zanemarivanje potreba osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi, što se od početka ove godine u Hrvatskoj tretira kao nasilje u obitelji, a koje se kažnjava s deset tisuća kuna ili najmanje 45 dana zatvora.

Kako su pojasnili u riječkom Centru za socijalnu skrb za Novi list, kći je dobila uvjetnu kaznu, jer je i sama shvatila da mora promijeniti svoje ponašanje. Iz riječkog Centra napominju kako su od početka godine njihovi djelatnici imali sedam slučajeva zanemarivanja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četiri slučaja oni su pokrenuli prijavu, u dva slučaja učinili su to članovi obitelji jer su smatrali da njihova braća ili sestre zanemaruju roditelje, a u jednom slučaju je sestra, osoba s invaliditetom, prijavila brata za zanemarivanje. Tako je na području riječkog Centra koji ima podružnice u Čabru, Delnicama i Vrbovskom prošlo prvih deset mjeseci primjene novog Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno odredbe o zanemarivanju, koje se tretira kao nasilje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo