Umro od straha / Psihijatar zgrožen nalazom obdukcije Kristianovog tijela: 'To se moralo vidjeti s Marsa'

Kroz što je sve prolazio Kristian Vukasović, pitali smo i stručnjaka

29.8.2019.
18:55
VOYO logo

Obdukcija na tijelu 18-godišnjeg Kristiana Vukasović koji je preminuo u splitskoj bolnici, nakon što je u nju u komatoznom stanju doveden iz istražnog zatvora Bilice, pokazuje da je umro od straha, doznaje se u bolnici.

Patolog koji je obavljao obdukciju tvrdi da je Kristian Vukasović preminuo od psihičke smrti, odnosno da se radi o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva te ekstremnih okolnosti kojima je bio izložen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak zgrožen

Kroz što je sve prolazio Kristian Vukasović, pitali smo i stručnjaka. On tvrdi da se Kristian, prije svega, trebao liječiti. 

"Ja sam iznenađen da nitko u sustavu nije to prepoznao, to se moralo vidjeti s Marsa. Ako je sve točno, onda je to jedna grozna stvar da odgovorne osobe na to nisu registrile i nisu postupile promptno", rekao je , psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši cimer: ''Ubio ga je sustav''

Bivši Kristianov cimer iz Bilica kaže da je on bio bolesno dijete kojemu nije bilo mjesto u zatvoru. Smatra da je za njegovu smrt kriv sustav.

"Pročitao sam u medijima da je prvi neslužbeni nalaz obdukcije pokazao da je Kristian Vukasović umro zbog zatajenja srca i straha zbog stresa koji nije mogao podnijeit. Bio sam neko vrijeme njegov cimer u ćeliji u zatvoru na Bilicama i reći ću vam iskreno -ubio ga je sustav i to tako što su ga konstantno drogirali tabletama. On je bio dijete i to dijete s psihičkim smetnjama i smanjenim intelektualnim sposobnostima. On mentalno nije bio za takvu ustanovu. Nije se znao niti mogao nositi s nepisanim pravilima koja vladaju u tom nenormalnom okruženju. Teško se nosio sa situacijom, a tamo su ga stalno ''trpali'' raznim tabletama. Sustav je rješenje vidio u tabletama i to iznimno jakim. Napravili su od njega zombija. On više nije bio u stanju čak niti se pomokriti u WC školjku. Onako izgubljen, pomokrio bi se posvuda. Nije mogao vezice na obući zavezat", ispričao je za Vijesti.hr bivši cimer nesretnog mladića koji je želio ostati anoniman (podaci su poznati redakciji, ali ih zbog njegove i sigurnosti njegove obitelji nećemo iznositi u javnost).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak intervjua s Kristianovim cimerom pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo