pretražili im kuće / Pucao iz stana: Policija u Kaštel Gomilici uhitila petero osoba kod kojih je pronađeno oružje i droga

Image
Foto: Thinkstock.com

Kod muškarca koji je pucao iz stana pronađeno 25 komada pištoljskog streljiva i ​dva​ grama marihuane

28.1.2019.
14:37
Thinkstock.com
VOYO logo

Policija je uhitila petoricu muškaraca u dobi od 22, 28, 32, 34 i 40 godina kod kojih je pronađeno oružje i streljivo, a dovode se u vezu s pucnjavom 20. siječnja u Kaštelima, izvijestila je splitska policija u ponedjeljak​.

U policiji su rekli da su nakon zaprimljen​e​ informacij​e​ da je 20. siječnja nepoznata osoba pucala na području Kaštel Gomilice započeli s kriminalističkim istraživanjem u kojem su temeljem sudskog naloga obavili pretrage domova i vozila osumnjičenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​"Utvrdili smo postojanje sumnje da je 22-godišnjak 20. siječnja u Kaštel Gomilici pucao iz stana, a pretragom je kod ​njega pronađeno 25 komada pištoljskog streljiva i ​dva​ grama marihuane. Kod ostalih osoba ​su ​pronađena i oduzeta dva pištolja te više komada raznog streljiva.

Policija će Prekršajnom sudu podnijeti optužne prijedloge

Kod 28-godišnjaka je pronađen i oduzet pištolj sa ​šest​ komada pripadajućeg streljiva i preklopni nož dužine oštrice 10 c​entimetara, kod 32-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 15 komada pištoljskog streljiva, kod 34-godišnjaka​ je​ pretragom pronađen i oduzet pištolj sa ​šest​ kom pripadajućeg streljiva, a kod 40-godišnjaka ​je ​pronađeno 30 komada pištoljskog streljiva​", navode u splitskoj policiji​.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​Nakon kriminalističkog ​istraživanja, ​nadležnom Prekršajnom sudu su uz optužni prijedlog privedeni 22-godišnjak zbog prekršaja zakona o oružju i zlouporabi droga, ​dok su​ 34-godišnjak i 28-godišnjak privedeni samo zbog oružja.

​Policija je najavila da će protiv 32-godišnjaka i 40-godišnjaka ​podnijet optužne prijedloge splitskom Prekršajnom sudu redovnim putem ​zbog prekršaja zakona o oružju​.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo