Presuda u Karlovcu / Pukao joj film i tužila ga: Muškarac mora platiti jer je konobarici psovao Boga i nazvao ju ku*vom

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo i da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu

25.11.2020.
12:01
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Gost jednog ozaljskog kafića morat će platiti odštetu od 4.000 kuna konobarici mjesnog kafića jer ju je izvrijeđao, a tek nešto manje će ga koštati sudski troškovi.

Konobarici je "pukao film" nakon što joj je muškarac opsovao Boga i nazvao je kurvom, i to pred više gostiju, te je pravdu odlučila istjerati na Općinskom sudu u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj tužbi navodi da je udana žena i majka dvoje djece, te da živi u malom selu kraj Ozlja gdje se svi poznaju, a kritične zgode u kafiću su bili i neki njeni susjedi, što je za nju bilo posebno neugodno i šokantno. Odmah nakon događaja je otišla u bolnicu i zatražila pomoć liječnika kako bi si ublažila stres, te joj je liječnik propisao terapiju, piše Jutarnji list.

Tuženik je inače brat vlasnika kafića, no oni nisu u dobrim odnosima. Branio se da je čuo kako mu konobarica vrijeđa brata, zato što je morala raditi na dan kada ostali kafići u Ozlju nisu radili, a bilo je to na praznik - Dan mrtvih. Navodi da je samo stao u obranu brata riječima "što ti imaš protiv njega" ali nikako da ju je psovao ili nazivao pogrdnim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena navodi da se osjećala užasno jer je kao konobarica u tom kafiću zaposlena 14 godina, a on joj je pred desetak gostiju i tri policajca rekao da je kurva. Poslije su joj znali govoriti "da ju je sigurno napao zato što mu nije dala", što joj je bilo posebno naugodno. I neki svjedoci su na sudu potvrdili da se kasnije po selu prepričavao taj događaj.

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu, a uvjetovane su činjenicom da je ona ženska osoba, te da bi se zasigurno i svatko drugi da se našao u njenoj situaciji osjećao povrijeđeno i poniženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo