kod karlovca / Pupovac zbog prebrze vožnje kažnjen s 1500 kuna. Vozio je više od 90 kroz naselje

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milorad Pupovac u žalbi je napisao da nije nikog ugrozio jer je već bio na izlazu iz naselja

2.9.2022.
12:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a s 1500 kuna jer je 2020. u Tušiloviću kraj Karlovca vozio nedozvoljenom brzinom, javljaju 24 sata.

Naime, Pupovac je, prema presudi, vozio automobil u naseljenom mjestu 92 km/h, a ograničenje je bilo 50 km/h. Nakon što je dobio prekršajni nalog, Pupovac se žalio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrivljenik Milorad Pupovac je u svojem prigovoru, a kojeg sudac smatra njegovom pisanom obranom naveo da je već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom. Kako nije u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašava da svojom vožnjom nije ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te da je vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta. Ističe da smatra kako nije potrebno izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije budući da ne postoji opasnost od ugroze sigurnosti prometa ne cestama", stoji u njegovoj žalbi, koju je sud prihvatio. 

Uz 1500 kuna, Pupovac mora platiti i 300 kuna za troškove prekršajnog postupka. No može iskoristiti i blagodat pa u zakonskom roku platiti 2/3 kazne i tako podmiriti dugovanje prema državi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo