IZNUDA I NASILJE / Radnik iz Srbije u Pakoštanima fizički zlostavljao kolegu: 'Mrzim muslimane, ne mogu vas smisliti'

Image
Foto: Shutterstock

Oštećenika je udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove

28.4.2020.
12:19
Shutterstock
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, ispitalo je privedenog državljanina Republike Srbije (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine krađom i iznudom, te za kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak između 15. ožujka i 15. travnja 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenika u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednost 30.000 kuna, oštetivši oštećenika. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik od 1. ožujka do 23. travnja 2020., u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gdje je koristio apartman zajedno sa oštećenikom (porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Musliman), zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjeri, učestalo govorio oštećeniku da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga ustraši, upućivao mu razne pogrdne i prijeteće riječi, a sve u vezi s oštećenikovom vjeroispoviješću i nacionalnošću", poručili su iz DORH-a, te nastavili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo strah i poniženje zbog njegovih vjerskih i nacionalnih osjećaja. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od početka ožujka do 23. travnja 2020. u  Pakoštanima, nakon što je od oštećenika naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od 550 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, uz primjenu nasilja i prijetnji prema oštećeniku, natjerao ga da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge, navodeći da mu na vraćeni iznos od 550 kuna zaračunava kamate tako da ukupno od njega traži vrijednost od 7500 kuna. Osnovano se sumnja da je oštećenika udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, kao i da je tražio da oštećenik na svoje ime sklopi ugovor sa teleoperaterom za kupnju i pretplatu mobilnog telefona i tableta, koje mu treba donijeti i predati. Kad oštećenik to nije bio u mogućnosti napraviti jer je imao prijavljen boravak na samo godinu dana u Republici Hrvatskoj, osumnjičenik ga je, osnovano se sumnja, kaznio udarajući ga šakama po glavi i tijelu, te mu prijetio da će ga ubiti, što je sve trajalo dok oštećenik nije podnio prijavu policiji."

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo