otkrio stravične detalje / Radnik o smrti svojih kolega: 'Nije mi jasno odakle struja u bazenu? Ni opremu za reanimaciju nismo imali'

Image
Foto: Pixsell

'Provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu', poručuju iz DIV-a

29.4.2019.
14:19
Pixsell
VOYO logo

"Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila", kazao je za portal HUKNET zaposlenik DIV-a koji je želio ostati anoniman.

Tim povodom se oglasila i kninska Hitna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u rekordnom vremenu, postupili smo po protokolu o oživljavanju i imali smo svu potrebnu opremu. Ljude koji su doživjeli strujni udar nismo htjeli dodatno tresti strujom i to je razlog zašto dio opreme nije korišten", kazala je za HUKNET voditeljica kninske Hitne pomoći, Milica Ognjenović.

Službeno se oglasio i DIV

Tragediju su komentirali i iz tvrtke DIV:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29. 04. 2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja.

U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.

Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće", stoji u priopćenju DIV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O navodima zaposlenika pitali smo i tvrtku DIV. Njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo. 

Smrt konstatirana u 11,50 sati

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su priopćili: "Danas 29. travnja oko 11,08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11,50 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposlenicima navedene tvrtke. U cilju utvrđivanja svih okolnosti na mjestu događaja očevidom rukovodi zamjenik Županijske državne odvjetnice u Šibeniku".

Šibenski portal neslužbeno je doznao da su radnici nastradali od strujnog udara te da je jedan radnik upao u takozvanu strujnu kadu, a drugi mu je krenuo upomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku su obojica preminula u bolnici.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo