EPILOG JUČERAŠNJE DRAME / Raspliće se priča oko divljaka koji su u KB Dubrava pretukli djelatnika: jedva su punoljetni, policija ih je privela i prijeti im velika kazna

Image
Foto: PIXSELL

"Administrativni djelatnik Kliničke bolnice Dubrava operiran je i u dobrom je stanju", izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić

19.3.2018.
12:02
PIXSELL
VOYO logo

Policija je uhitila četvoricu mladića koji su u nedjelju napali muškarca (48) u bolnici u zagrebačkoj Dubravi

Golobradi 'junaci' privedeni

Nad 25-godišnjakom, 26-godišnjakom, 21-godišnjakom i 23-godišnjakom provodi se kriminalističko istraživanje radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi, nakon kojeg će osumnjičeni biti predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznene prijave.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na portalu Vijesti.hr prvi smo izvijestili o ovom nemilom incidentu. 

Nije im se dalo čekati pa su se poslužili šakama

Podsjetimo, trojica mladića pojavila su se na ulazu odjela Hitne pomoći nakon čega su se kod djelatnika zaduženog za prijem i upis pacijenata počeli raspitivati o tome kad bi mogli doći na red budući da je bratu jednoga od njih pozlilo te je osjećao jake bolove u trbuhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnik im je pritom objasnio kako se ne radi o teškom hitnom slučaju te da sjednu u čekaonicu i strpe se dok ih dežurni liječnik ne prozove.

Mladići su potom prvo počeli verbalno vrijeđati djelatnika KB Dubrava, nakon čega je jedan od njih jako udario šakom o pult.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kolega im je nanovo objasnio da je nemoćan i da ih ljubazno moli da sjednu i čekaju svoj red, ali tada je krenuo fizički obračun. Njih trojica krenuli su na jadnog čovjeka i nekontrolirano i agresivno ga počeli udarati šakama i nogama”, ispričao je za Vijesti.hr liječnik iz KB Dubrava.

Jedan stariji gospodin koji se igrom slučaja našao na licu mjesta, jer je člana obitelji doveo na pregled, za naš portal prepričao je čitav scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je to užasno za gledati, prepali smo se i ukipili svi u čekaonici. Tu je bilo više desetaka pacijenata mahom starije životne dobi tako da nitko nije mogao uskočiti u obračun. Sve je trajalo kratko tako da na prvi trenutak nisam bio ni svjestan što se dogodilo”, kaže svjedok koji je zbog vlastite sigurnosti odlučio ostati anoniman.

Djelatnik se oporavlja

"Administrativni djelatnik Kliničke bolnice Dubrava operiran je i u dobrom je stanju", izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da će potpuno fizički ozdraviti, a kakve će psihičke posljedice imati, prerano je govoriti", kazao je Marušić i precizirao da je djelatnik u napadu zadobio teške tjelesne ozljede glave.

Kakok doznajemo nakon sedam-osam dana će izići iz bolnice i nastaviti liječenje kod kuće do oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić: 'Ovo je strašno'

Divljački obračun u KB Dubrava komentirao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić rekavši kako je obavijest o tome gotovo odmah.

"Strašno je to što se dogodilo", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo