nezapamćen zločin / Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice otkrio za RTL.hr u kakvom je stanju otac koji je ubio troje djece

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

S obzirom na njegovo zdravstveno stanje uskoro bi mogao izaći s odjela intenzivne skrbi i dati prvi iskaz istražiteljima

27.9.2021.
10:12
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Harald Kopitz (56) koji je u stanu u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, i dalje je pod liječničkom skrbi u bolnici Sestara milosrdnica te je pod nadzorom policije.

"Pacijent je dobrog općeg stanja, ali se i dalje provodi njegovo liječenje", kazao je za RTL.hr prof.dr.sc. Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije otpuštanja iz bolnice i preuzimanja u daljnje postupanje policije, danas će se obaviti dodatne pretrage Kopitzovog zdravstvenog stanja.

Kako smo već pisali, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje uskoro bi mogao izaći s odjela intenzivne skrbi i dati prvi iskaz istražiteljima prije nego bude doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HARALD KOPITZ /

Ovo je čovjek koji je noćas ubio svoje troje djece i pokušao si oduzeti život. RTL doznaje da je zasad stabilno

Image
HARALD KOPITZ /

Ovo je čovjek koji je noćas ubio svoje troje djece i pokušao si oduzeti život. RTL doznaje da je zasad stabilno

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražit će istražni zatvor, a ovisno o zdravstvenom stanju preživjelog ubojice, odlučit će se o tretmanu u zatvorskoj bolnici.

Podsjetimo, stravičan zločin se dogodio u noći na subotu. Blizance stare sedam i dječaka starog četiri godine ugušio je vlastiti otac, 56-godišnji državljanin Austrije Harald Kopitz. Život je pokušao oduzeti i sebi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijent je obrađen u hitnom prijemu i premiješten na intenzivnu skrb. Sada je stabilno. Čovjek je pri svijesti. Rade se svi mogući nalazi jer se sumnja da je bio pod utjecajem. Policija je s njime i cijelo vrijeme je pod nadzorom", izjavio je u suboturavnatelj bolnice.

Po dovršenoj obdukciji tijela nesretne djece, blizanaca, curice i dječaka od 7 godina i 4-godišnjeg sinčića, zatražene su dodatne toksikološke analize kako bi se preciznije utvrdilo jesu li nesretni mališani ubijeni gušenjem ili visokom dozom tableta, odnosno je li otac krenuo gušiti djecu nakon što je uočio da dolaze k svijesti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo