PACIJENT POGINUO U POŽARU / Ravnatelj varaždinske Opće bolnice oglasio se o tragičnom događaju u Novom Marofu! Zaposlenica: 'Osoblje je trčalo da izvuče pacijente'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva

30.7.2021.
15:35
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Iz varaždinske Opće bonice priopćenjem su se oglasili o današnjoj nesreći u kojoj je smrtno stradao pacijen na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Istaknuli su kako je ravnatelj prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta.  

Image
Specijalna bolnica /

Požar u bolnici u Novom Marofu: Planuo aparat za kisik, poginuo jedan pacijent

Image
Specijalna bolnica /

Požar u bolnici u Novom Marofu: Planuo aparat za kisik, poginuo jedan pacijent

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, piše Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Dodaju i da je Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva.

'Osoblje je trčalo da izvuče pacijente'

Podsjetimo, u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na Odjelu produženog liječenja došlo do je požara. Požar je buknuo na aparatu za kisik na kojeg je bio priključen pacijent koji je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama iz Policijske uprave varaždinske, nesreća se dogodila na odjelu produženog boravka danas oko 12 sati i 30 minuta.

"Aparat je eksplodirao dok je pacijent bio priključen na njega. Osjetili smo dim i prvo smo mislili da je negdje vani, a onda shvatili da je u zgradi. Osoblje bolnice trčalo je na prvi kat kroz dim da izvuku i evakuiraju sve pacijente. Razmjestili su ih po drugim odjelima", kazala je zaposlenica, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinske sestre su prve reagirale i izvlačile pacijente jer je to odjel na kojem ima dosta nepokretnih i kroničnih pacijenata na produljenom liječenju, ispričala je zaposlenica koja je željela ostati anonimna.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo