14 razbojništava / Razbojnik iz Zagreba osuđen na 20 godina zatvora! 'Vaše plave oči su vas koštale zatvora'

Image

Iako je danas nepravomoćno osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora, izgledno je da bi iz zatvora mogao izaći nakon otprilike sedam godina

2.9.2022.
15:32
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zagrebu donesena je presuda 37-godišnjem Deanu Kapetaniću, koji je za 14 kaznenih djela, uglavnom razbojništva, dobio 20 godina zatvora.

Prema optužnici, Kapetinić je u nepuna dva mjeseca s crnom maskom na licu, crvenom platnenom torbom u jednoj ruci te s air soft pištoljem u drugoj, odradio seriju razbojništava po Zagrebu teških 1,2 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje djelo prije uhićenja odradio 3. veljače prošle godine oko 9.45 sati kada je ušao u zlatarnicu Glasnović na Ilici. Bio je maskiran crnom maskom preko lica te je od zlatarke zatražio da mu preda zlato. Pritom je na pult odložio air soft pištolj Heckler&Koch pa je zaposlenica u strahu za život ga poslušala predavši mu etuije sa zlatnim i srebrnim nakitom. Ulov ‘težak‘ 231.940 kuna je utrpao u crvenu torbu koju je donio sa sobom i pobjegao ali nakratko i neuspješno. Naime, policajci su ga 20-ak minuta nakon toga uhitili na križanju Jagićeve i Ulice Republike Austrije s vrećom punom zlata, a kriminalističkim istraživanjem su ga uspjeli povezati s još 13 kaznenih djela.

Osim zlatarnica napadao je ljekarne te trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
osuđena šestorka /

Mladić osuđen na 7 godina zatvora zbog silovanja 15-godišnjakinje u Zadru je u bijegu. Raspisana tjeralica

Image
osuđena šestorka /

Mladić osuđen na 7 godina zatvora zbog silovanja 15-godišnjakinje u Zadru je u bijegu. Raspisana tjeralica

"Krivi ste po svih 14 točaka optužnice. Osuđujem vas na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora. Sudsko vijeće nije povjerovalo vašoj obrani da ste ukradeno zlato čuvali za osobu čije ime ne želite otkriti. Kod vas je pronađeno zlato, pištolj, rukavice i markirana roba koju ste nosili na sebi. Djela ste počinili u cijelosti ubrojivi s izravnom namjerom, a zbog bogatog zatvorskog iskustva znate kakve su posljedice takvog postupanja. Vaše plave oči su vas koštale zatvora, a imali ste i peh da vam je u zlatarnici ispao mobitel. Bio je to vaš izbor. Trebali ste nešto drugo učiniti u vašem životu. Svjedočenje vaše majke je najtužniji dio ove priče. Učinila vam je medvjeđu uslugu kad ste ju iz zatvora zvali da vam uplaćuje po 5 kuna u internetsku kladionicu", rekla je obrazlažući presudu predsjednica sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu Jadranka Kos, a prenosi Jutarnji list.

Iako je danas nepravomoćno osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora, izgledno je da bi iz zatvora mogao izaći nakon otprilike sedam godina. Kako? Sud mu je ovoga puta opozvao raniji uvjetni otpust dok je služio 14 godina robije, te je nakon nešto više od 12 godina izašao na uvjetnu slobodu. No kako je posljednju seriju razbojništava počinio na uvjetnoj, uvijek je opozvan te će na kraju u jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora, ako ista bude potvrđena, morati mu biti uračunato vrijeme koje je u prethodnom predmetu proveo iza rešetaka, a radi se o nešto više od 12 godina u periodu od 2006. do 2010. te od 2013. do 2020. A kako se po ovom posljednjem slučaju od veljače 2021. nalazi u istražnom zatvoru i taj će mu period, također, biti ukalkuliran u krajnju kaznu, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo