U Branimirovoj u Zagrebu / Razgovarali smo s Larom koja je pomogla mladiću kojem je cigla pala na glavu: 'Zvuk udarca je bio tup, užasan...'

Image
Foto: Privatni album

Kaže kako ovo nije prvi put - prije nekoliko mjeseci komad se odvalio sa zgrade i pao između nje i druge prolaznice

5.10.2022.
22:31
Privatni album
VOYO logo

Nakon što se večeras na društvenim mrežama proširila objava užasavajućih fotografijama Lare Culović (29) na kojima se vidi njena potpuno krvava ruka kao i tenisice pošpricane krvlju, a u objavi navodi da je danas pala (vjerojatno) cigla na glavu mladiću ispred nje te mu je ona pomogla, razgovarali smo s Larom i pitali za detalje.

Ispričala nam je što se dogodilo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko 18 sati na dva metra ispred mene vjerojatno cigla pala je na glavu mladiću. Zvuk je bio užasan, tup. Mladić je u bunilu stajao dok sam mu stavila ruku na glavu. Pitala sam ga:' Je l' tebi upravo nešto palo na glavu?'. Nije znao reći, bio je zbunjen, nagnuo je glavu, a krv mu je kapala. Stavila sam dlan na njegovu glavu, krv je išla preko moje ruke, po čelu, licu... Rekla sam mu da sjedne da se ne onesvijesti. Rekao je da mu nije ništa, ali bio je cijelo vrijeme u bunilu, u poputnom šoku", govori nam Lara.

Kaže da je pogledom tražila ciglu, gdje je pala, ali nije je mogla locirati. Tako zakrvavljen mladić, izvadio je ručnik te mu je Lara pritisnula ranu, krv je prestala kapati. Naišao je, govori nam, još jedan mladić i pitao može li pomoći, izvadio je maramice kojima je Lara obrisala ruku. "Pozvala sam Hitnu pomoć, pitala što da radim, dala im našu lokaciju i neprestano mladića pitala je li sigurno dobro. Rekla sam mu da sjedne da se ne onesvijesti i uzela njegov broj da ga mogu kasnije nazvati i pitati kako je", govori nam Lara koja je još uvijek šokirana zbog svega što se večeras dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'krv kao iz kabla' /

Užas u Zagrebu: 'Dečku ispred mene na Branimirovoj cigla je pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila'

Image
'krv kao iz kabla' /

Užas u Zagrebu: 'Dečku ispred mene na Branimirovoj cigla je pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila'

Međusobno su kasnije razmijenili poruke. Lara, koja je inače završila Akademiju likovnih umjetnosti, već pet mjeseci živi u središtu grada i kaže da ovo nije prvi put da nešto pada sa zgrade. "Prije nekoliko mjeseci također se dio fasade odlomio i pao između mene i gospođe. Situacija je bila jako slična, ali ovo danas je katastrofa! Sad se bojim šetati središtem Zagreba. Dok hodaš ne misliš da će ti baš nešto pasti na glavu, Zagreb slovi kao siguran grad - da, ali onda se ovako nešto ne bi smjelo dešavati", govori nam Lara.

Podsjetimo, Lara je na svom Facebooku objavila šokantne detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala ko iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik", napisala je Lara na svom Facebooku.

Također je napisala da se sve dogodilo na adresi Branimirova 15, da je mjesto gdje je (vjerojatno) cigla pala mladiću na glavu bilo je zaštićeno skelama. "Grad Zagreb, pobogu, koji *ebeni *urac?", objavila je na svom Facebooku. Također je prenijela i prepisku s mladićem po kojeg je došla Hitna pomoć. Navodi da se zove Ivan te da joj je napisao porukom: "U bolnici sam. Nisam vidio da si zvala kad sam bio u hitnoj. Hvala ti na svemu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lara nam je također rekla da se nakon svega vratila istim putem te da je pretražila područje ne bi li našla nešto preko čega je mladić mogao zapeti, pa se možda moglo nešto odlomiti. "Ništa, pod je ravan, čist, to je moralo doći odozgora. Da sad odete, na podu bi sigurno još vidjeli krv", kaže nam.

Dodajmo i to da se Lari preko komentara na Facebooku javio i zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet koji je napisao: "Dragi svi, žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: 'Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.' Provjeravamo status zgrade odn. da li se radi o adekvatno osiguranom gradilištu. P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo