VRAĆA SE I SUDSTVO / Razgovarali smo s odvjetnicima Todorića, Bandića, splitskog ubojice: 'Mrtvilo nikome ne ide u prilog'

Od sljedećeg tjedna na scenu se ponovno vraća sva odvjetnička elita, ali i zvučni sudski procesi

5.5.2020.
20:30
VOYO logo

Od sljedećeg tjedna na scenu se ponovno vraća sva odvjetnička elita, ali i zvučni sudski procesi. Od Ive Sanadera i Marine Lovrić Merzel preko Nadana Vidoševića pa sve do Branimira Glavaša i brojnih drugih. 

Na zagrebačkom Općinskom sudu već danima je užurbano. Skoro svi spisi već su preseljeni, a spremna je i sudnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se ovdje snašli, mi smo se na neki način organizirali, povezali. Možemo reći da će relativno brzo sve biti u nekakvoj funkciji i da će organizacija rada biti, na neki način, redovna", kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva čekam da se stvari ponovno vrate u normalu"

Detalji - kako će sve izgledati još se trebaju samo usuglasiti. Za povratak uobičajenom tempu - odvjetnici su spremni odavno. 

"Moram priznati da jedva čekam da se ponovo stvari vrate što se tiče sudstva u normalu. I da započnu sudske rasprave, ono što smo radili, radili smo na predmetima u smislu da smo imali vremena čitati dokumentaciju koju inače ne bi imali vremena čitati", kazao je odvjetnik Ante Todorića, Fran Olujić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istome se nada i Ksenija Vržina, odvjetnica koja je Milana Bandića oslobodila u aferi Štandovi. "Ja sam počistila apsolutno sve predmete koji su možda bili u zaostatku da nisu odmah se mogli rješavati. Tako da jedva čekam kad će sudovi početi raditi, jer nekako ovo mrtvilo nikome ne ide u prilog, najmanje odvjetnicima", kazala je odvjetnica Milana Bandića Ksenija Vržina. 

Splitski ubojica mora biti ispitan do 11. lipnja

Korona, ali i potres u poslu su onemogućili i odvjetnika Šerića kojemu je zbog situacije s koronavirusom odgođeno iznošenje obrane splitskog ubojice Filipa Zavadlava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora biti ispitan do 11.6. i vjerujem da će do tad biti završena istraga. Međutim, imam par predmeta pred Vrhovnog suda koje treba nadoknađivati, ali vjerujem da će to sve teći u najboljem redu", rekao je odvjetnik Filipa Zavladava, Branko Šerić

Ovo vrijeme iskoristio je zato za neke druge stvari. "Dobra strana je bila da se čovjek malo sabere, da se nađem. U Splitu smo za jednog kolegu, koji je znao zakasniti na posao i otići ranije s posla, govoriti da će se sresti sam sa sobom. E pa ja sam se sreo sam sa sobom. Nisam zadovoljan. Nisam sretan, nas dvojica bi se potukli najrađe", kaže Šerić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruke su nam bile vezane"

"Gledajte, sve se zaustavilo, cijeli rad, prisilno. Svi smo morali zaustaviti posao i život u pravilu. Tako da, sve u svemu, fali vam ta dinamika, kad radite posao koji radite, želite da sve normalno funkcionira", kaže Vržina. 

A to nije bilo moguće, jer nisu mogli niti posjećivati klijente. "U tim situacijama su nam praktički vezane ruke jer želite klijentu pomoći, a zbog ove opće situacije ne možete", kaže Olujić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći tjedan sve će se polako vraćati u normalu.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo